Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Top 5 tipov pre dokonalú spálňu, časť prvá

1. Vrstvená posteľná bielizeň

V tomto prípade neexistuje nejaký magický vzorec, na základe ktorého by sa tento efekt dal dosiahnuť. Spoľahnite sa na dobrú a pohodlnú posteľnú bielizeň, ktorá vám umožní vašu spálňu presvetliť a urobiť ju premyslene prepojenou. 

Posteľ, ktorá má len dva vankúše môže pôsobiť prázdne a preto je potrebné si naskladať veľa farebných a textúrovaných vankúšov. Uistite sa tiež, že máte jemné obliečky a nadýchanú perinu a toto všetko doplňte prehozom na posteľ.

2. Štýlové čelo postele

Ak existuje kus nábytku, ktorý hovorí ,,toto je spálňa dospeláka“, je to určite štýlové čelo postele. Rovnako ako pekná posteľná bielizeň, pevný rám postele so zábavným čelom dodá spálni osobnosť a lesk. Ba čo viac, čelo postele sa dá tiež využiť ako opierka pri čítaní obľúbenej knihy. 

3. Pohodlný koberec

Spálňa bez koberca môže pôsobiť chladne a nevítane. Určite si vyberte koberec, ktorý od základu dodáva vašej spálni farbu, textúru alebo vzor. Pomôže vám to zviazať miestnosť dohromady a tlmiť zvuky krokov. A čo je najlepšie? Z postele vždy vykročíte na niečo jemné a príjemné.

4. Správne záclony

Aj keď milujeme spálňu, v ktorej je veľa prirodzeného svetla, ceníme si súkromie, ktoré záclony poskytujú nášmu najintímnejšiemu priestoru v domácnosti. Pre živší prístup vyberte záclony, ktoré vťahujú do seba farby koberca, vankúšov a iného zariadenia.

5. Bohaté osvetlenie

Ak má izba bohaté osvetlenie, je to určite pozitívum. V spálni je však osvetlenie obzvlášť dôležité. V spálni by sa mal nachádzať viac ako jeden zdroj svetla. Je potrebné myslieť na stropnú lampu, voľne stojacu lampu v rohu izby, stolné lampy na nočných stolíkoch a tiež aj na doplnkové svetlo na komode. Tieto svetlá spolu vytvoria vrstvený svetelný efekt, ktorý vašu spálňu povznesie, ale ju aj zútulní.

Páčili sa vám niektoré z našich tipov pre tú najdokonalejšiu spálňu? Nezabudnite, už zajtra na vás čaká ďalších 5 tipov, ako zo svojej spálne urobiť tú najlepšiu.

Matej

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 3x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie