Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Bratislavu čaká jeden z najväčších dopravných projektov

Jeden z najväčších dopravných projektov

Hlavné mesto oficiálne podpísalo zmluvu s víťazom súťaže so skupinou dodávateľov zo združenia NS MHD PETRŽALKA. O podpise zmluvy informoval na svojom instagramovom účte primátor Matúš Vallo.

„Už v novembri sa tak začne výstavba jedného z najväčších dopravných projektov v Bratislave. Práce začnú súčasne na viacerých stavebných objektoch situovaných pozdĺž celej trate,“ uviedol Vallo.

3,9 kilometra a 7 zastávok

Vedeli ste, že? Hodnota projektu je 74 585 993,96 EUR bez DPH.

„Podpisu zmluvy o dielo predchádzal náročný proces verejného obstarávania, v ktorom neboli podané žiadne námietky zo strany neúspešných uchádzačov voči výsledkom súťaže a v ktorom pri kontrole procesu verejného obstarávania zároveň Úrad pre verejné obstarávanie nenašiel žiadne pochybenie,“ vysvetlil primátor mesta.

Odhadovaný harmonogram ráta s dokončením stavebných prác do roku 2023. Nová električková trať bude denne slúžiť približne 30 000 cestujúcim v oboch smeroch. Celková električková trasa bude dlhšia o 3,9 kilometra so 7 zastávkami. Tie budú strategicky umiestnené blízko významných dopravných uzlov. „Cesta električkou od Janíkovho dvora na Šafárikovo námestie bude trvať 12 minút. V špičke sa ráta s električkovým spojom v intervale každé 2-3 minúty,“ uzatvára Matúš Vallo.

Využívate na cestu do práce mestskú hromadnú dopravu? Napíšte nám, aké výhody má pre vás tento typ cestovania.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie