Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

V Seattli chcú medzi budovy zavesiť trup Boeingu 747

Japonská architektonická firma OSO prišla so skutočne unikátnym nápadom. Medzi dve veže v komplexe v centre Seattlu od Henriquez Partners Architects chce zavesiť Boeing 747.

Lietadlo vyčnievajúce do ulice

Stroj by mal byť zbavený krídel, zatiaľ čo podvozok a zadná zostava zostanú ponechané. Následne by mal byť zavesený medzi dvoma výškovými budovami. Návrh pre The Galleria zobrazuje sklenený strop s neporušenou konštrukciou lietadla vyčnievajúcej do ulice.

Podľa Westbank, vývojárov projektu so sídlom vo Vancouveri, dizajnérsky tím v OSO chcel, aby bol trup Jumbo Jetu vystavený verejnosti.

Lietadlo bude podopierané oceľovými nosníkmi po celej dĺžke i na chvoste. Pozdĺžne nosníky budú tiež podporovať chodníky, ktoré umožnia ľuďom vstup do lietadla, ktoré bude slúžiť ako kancelárie pre Westbank a tiež ako galéria.

Začlenenie celého trupu lietadla 747 do nášho projektu je príležitosťou na zdôraznenie odkazu Boeingu a jeho histórie v meste Seattle,“ uviedli podľa portálu dezeen.com vývojári z Westbank.

Druhý život vyradeného lietadla

Tento konkrétny Boeing uskutočnil svoj prvý let v roku 1990 a odišiel do dôchodku v roku 2017, len päť rokov predtým, ako Boeing prestal vyrábať všetky lietadlá radu 747. Westbank v súčasnosti pracuje na rozobratí lietadla na vyradenom letisku Boeing alebo „Boneyard“ v Kalifornii a plánuje prepravu lietadla do Seattlu, ktorá má byť dokončená koncom roka 2022.

Vedeli ste, že? Dizajn interiéru lietadla bude realizovať ateliér Montalba, aj keď ešte neboli zverejnené jeho stvárnenia.

Vývoj navrhnutý spoločnosťou Henriquez Partners, ktorý je vo výstavbe, je sám o sebe pozoruhodný pre svoj doplnok k panoráme Seattlu. Dve veže komplexu s názvom WB 1200 pojmú 1 000 obytných jednotiek s rozšírenými dekoratívnymi balkónmi okolo každého poschodia.

Trojposchodové pódium na základni, medzi ktoré budú umiestnené lietadlá, bude mať predajňu, ako aj hudobný priestor pre Live Nation.

Aký je váš názor na tento unikátny a odvážny projekt? Podeľte sa oň v komentároch pod článkom.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie