Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Ako vyzerá stôl inšpirovaný Centre Pompidou v Paríži?

Holandské dizajnérske štúdio HeijltjesAkkaya vytvorilo kolekciu nastaviteľného kancelárskeho nábytku s názvom A Simple Machine, ktorý sa musí ručne zdvíhať a spúšťať, čím vyzýva k fyzickej aktivite.

Kolekcia A Simple Machine bola navrhnutá pre nábytkársku značku Prooff. Jeden zo stolov využíva kladkový systém s valcovým protizávažím, zatiaľ čo druhý páku s plynovou pružinou. Oba tieto systémy sú pre používateľov jasne viditeľné a farebne odlíšené.

Maarten Heijltjes a Simon Akkaya, zakladatelia spoločnosti HeijltjesAkkaya, vytvorili tieto kúsky ako alternatívu k elektrickým stolom, ktoré podľa dvojice odporujú aktívnemu správaniu, ktoré sa snažia stimulovať, pretože ich dizajn je vo svojej podstate pasívny.

“Bezmyšlienkovité stláčanie tlačidla, ktorého výsledkom je pomalý a zdĺhavý pohyb, nezodpovedá hodnote vedomejšieho prístupu k tomu, ako pracujeme,” povedal podľa portálu dezeen.com Heijltjes. “Tým, že ukazuje, ako funguje, kolekcia vyzýva používateľa, aby pochopil mechaniku. V tomto zmysle odráža potrebné vedomie pre to, aby sme zostali zdraví a aktívni,“ dodal.

Vedeli ste, že? Na podporu tohto ohľaduplnejšieho prístupu vytvorilo štúdio dizajn inšpirovaný Centre Pompidou – high-tech pamiatkou od Richarda Rogersa a Renza Piana, ktorá má na exteriéri farebne odlíšené servisné prvky.

Kolekciu dopĺňa stolička Hour Stool, ktorá podporuje aktívne sedenie a ktorej výšku možno nastaviť. Všetky rámy nábytku sú vyrobené z ohýbanej ocele a štandardných priemyselných dielov. Dodávajú sa buď v neutrálnych povrchových úpravách, ako je čierna a biela, alebo vo výraznej zelenej farbe.

Vedeli by ste si niečo podobné predstaviť aj vo vašej kancelárii? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 3x
  • 2x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie