Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Posteľ, ktorú postavíte bez skrutiek a s jedným nástrojom

Londýnsky dizajnér Tim Rundle navrhol v spolupráci s dánskou značkou ReFramed modulárnu posteľ z recyklovaného hliníka, ktorú možno zostaviť bez skrutiek a len s jedným nástrojom.

Cieľom bolo vytvorenie flexibilnej postele na celý život, ktorú možno jednoducho zostaviť, opraviť i demontovať. „Posteľový systém RF-100 bol od začiatku navrhnutý s ohľadom na logistiku, pričom jeho balenie bolo špeciálne dimenzované tak, aby bolo doručenie na tretie poschodie parížskeho bytu také jednoduché, ako keby to boli tenisky,“ vysvetľuje autor na oficiálnej stránke timrundle.net.

Rám postele je vyrobený z extrudovaného hliníka vďaka jeho vlastnostiam, konkrétne kvôli jeho pevnosti a nízkej hmotnosti. Ďalším z dôvodov bol i fakt, že tento materiál je možné jednoducho recyklovať. „Montáž bola starostlivo navrhnutá tak, aby bola čo najrýchlejšia a najpríjemnejšia, rám postele si vyžaduje len jeden nástroj, žiadne skrutky a len niekoľko minút. Vďaka tomu je nielen počiatočná montáž radosťou, ale aj odstraňuje časť bolesti z príliš častého sťahovania mladých mestských obyvateľov, na ktorých ReFramed myslí,“ dodáva Tim Rundle.  

Posteľ je vyrobená z malých komponentov, ktoré podľa značky umožňujú úpravu veľkosti rámu a v prípade poškodenia aj individuálnu výmenu. Podľa portálu dezeen.com je možné staré diely vrátiť značke na renováciu a opätovné použitie.

„Využili sme túto príležitosť, aby sme sa zapojili do holistického procesu priemyselného dizajnu a preskúmali každý aspekt existencie výrobku od používateľského zážitku až po logistiku s cieľom vytvoriť kompletný výrobok, ktorý je relevantný pre nášho cieľového spotrebiteľa,“ dodáva pre spomínaný web značka ReFramed.

Tip od nás: Chcete pri nákupe nábytku z masívu ušetriť? Pozrite sa na Kuponer.sk a využite niektorý z ponúkaných zľavových kupónov.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 6x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie