Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Stolička vytesaná z kameňa? Nie, klame vás zrak!

Nemecká značka OUT uviedla na trh svoju sochársku stoličku Fels, ktorá je vyrobená z dreva, no pôsobí, akoby bola vytesaná z kameňa.

Cieľom dizajnérov bolo vytvoriť nový pohľad na drevo tým, že s ním zaobchádzali podobne ako s kameňom.

„Multifunkčná stolička FELS od OUT otvára nový pohľad na prírodný materiál drevo,“ uviedla značka na oficiálnej stránke objekteunserertage.com. 

Zároveň tiež dodáva, že si tento unikátny kúsok vyžaduje skutočne množstvo času a citlivý prístup vo výrobnom procese. Forma stoličky sa postupne vypracúva z hmoty ako v sochárstve. Takto je masívne vzácne drevo prezentované v nečakanom kontexte. Každá z množstva hrán je tiež samostatne brúsená ručne. Prirodzená kresba dreva je podľa značky ideálna na kombinovanie s výraznými farbami. Dostupná je preto v množstve súčasných farieb, ale aj v prírodnom variante.

Vedeli ste, že? Stoličky sú ručne vyrábané v Nemecku z dreva, ktoré sa získava udržateľným lesným hospodárstvom.

„Či už FELS použijete ako stoličku k stolu alebo ako príručný stolík, v hre svetla a tieňa vyzerá z každého uhla ako úplne nový objekt,“ uzatvára na záver značka.

V akom prevedení by ste chceli mať tento dizajnový kúsok doma vy? Podeľte sa o názor v komentároch a inšpirujte aj ostatných.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 2x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie