Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Sloboda pri definovaní pracovného priestoru vďaka nábytku PRINCIPLES

Kolekcia nábytku s názvom PRINCIPLES bola navrhnutá architektonickou firmou OMA pre milánsku pobočku medzinárodných firemných kancelárií UniFor. Čím je jedinečná?

Sloboda

Kolekcia obsahuje viac ako sto prvkov rôznych veľkostí, ktoré je možné usporiadať podľa potreby. Tým poskytuje neobmedzené možnosti pre vytváranie jedinečných kancelárskych priestorov. „Kolekcia nábytku PRINCIPLES  ponúka modulárny systém, ktorý používateľom poskytuje slobodu pri definovaní vlastného pracovného priestoru,“ uvádza štúdio na oficiálnom webe oma.com.

Spektrum nábytku je definované jednoduchými, ale presnými formami, ktoré poskytujú viaceré a diverzifikovateľné funkcie. Snahou autorov bolo vytvorenie kúskov, ktoré by zabezpečili flexibilitu pracoviska a maximálnu funkčnosť pre používateľov.

„Priame a zakrivené deliace panely sa spájajú a vytvárajú jednotlivé zákutia pre súkromné ​​hovory a sústredenú prácu, alebo oblasti na stretávanie sa a diskusiu s ostatnými, zatiaľ čo prstencové pohovky a mäkké ostrovčeky umožňujú ľuďom stretávať sa a komunikovať v neformálnejšom prostredí,“ vysvetlilo štúdio.

Vedeli ste, že? Kolekcia PRINCIPLES bola odhalená na Milan Design Week 2022.

Hravé farby i tvary

Príjemný dojem z pracovného prostredia okrem tvarov jednotlivých kúskov zabezpečujú aj žiarivé a hravé pastelové farby nábytku. Okrem toho však spĺňajú všetky podmienky pre prácu.

„Každý kus je navrhnutý s funkciami, ktoré podporujú flexibilné pracovisko. Písacie stoly majú dvojvrstvové povrchy, takže na prácu, skladovanie alebo jedenie možno použiť akúkoľvek stolovú dosku. Akustické materiály sú začlenené do návrhov, aby sa zabezpečila optimálna zvuková scenéria. Elektrické zásuvky zabudované do nábytku poskytujú možnosť pracovať prakticky kdekoľvek v budove,“ dodala na záver firma OMA.

O flexibilite kolekcie PRINCIPLES hovorí aj fakt, že nemusí byť vhodná iba pre kancelárske priestory. Podľa autorov je možné ju umiestniť aj do iných verejných budov či priestorov. Ako príklad uviedli čitárne v knižniciach, salóniky na letiskách a dokonca i foyer v divadlách.

Vedeli by ste si predstaviť prácu v kancelárii vybavenej kúskami z kolekcie PRINCIPLES? Napíšte nám váš názor do komentárov pod článkom.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie