Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Parížsky hotel zahalený zeleňou vďaka vertikálnej záhrade

Francúzsko-brazílske štúdio Triptyque spolupracovalo s Philippom Starckom a krajinným štúdiom Coloco na vytvorení hotela Villa M.

Architektonický manifest

Hotel s rozlohou 8 000 metrov štvorcových, ktorý sa nachádza vo francúzskom Montparnasse, zaujme už pri prvom pohľade. Jeho fasádu totižto pokrýva vertikálna záhrada. Okrem toho budova obsahuje aj reštauráciu, co-workingový priestor, posilňovňu a strešný bar.

Celý exteriér budovy je pokrytý rámom hlbokých čiernych oceľových trámov vysadených rastlinami, ktoré sa prelievajú cez jej okraje a rámujú výhľady zo spální hotela. „Villu M sme navrhli ako prírodovedný architektonický manifest, teda budovu novej éry, kde človek už nie je proti prírode a životu,“ povedali podľa portálu dezeen.com autori Olivier Raffaëlli a Guillaume Sibaud. Okrem toho budovu opisujú aj ako vertikálny liečivý les.

“Samotná budova je oporou pre túto vertikálnu záhradu, ktorá vyrastie a pokryje celú fasádu, premení budovu na vertikálny liečivý les a stane sa hlavnou architektúrou,” pokračovali Raffaëlli a Sibaud.

Kancelárie i boxerský ring

Vchod vily M vedie priamo do salónika a reštaurácie s otvorenou kuchyňou, ktorá poskytuje prístup na terasu v zadnej časti budovy vysadenej figovníkmi.

V suteréne sa nachádzajú prenajímateľné konferenčné a zasadacie priestory, zatiaľ čo na dvoch poschodiach vyššie sa nachádza 20 otvorených kancelárií a co-workingových priestorov spolu s telocvičňou s boxerským ringom i miestnosťami na jogu. V štyroch najvyšších poschodiach bloku sa nachádza hotel, ktorý pozostáva zo 67 izieb a šiestich apartmánov, z ktorých mnohé sa otvárajú na balkóny alebo terasy plné zelene.

Vedeli ste, že? V hornej časti budovy je strešný bar, ktorý ponúka výhľad na celý Paríž medzi ovocnými stromami a rastlinami.

Povrchové úpravy všetkých vnútorných priestorov sa riadia konceptom prirodzenej jednoduchosti, pričom betónové stropy a stĺpy kontrastujú so svetlými drevenými obkladmi a podlahami. Paleta teplých zemitých farieb definuje hotelový nábytok a doplnky.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie