Dnes je 08.mája 2024, meniny má Ingrida

Štúdio Puisto vytvorilo rezort v spojení s prírodou

Helsinské štúdio Puisto vytvorilo rezort s výhľadom na jazero Saimaa vo Fínsku. Projekt pozostáva z dvoch budov so saunami a reštauráciou a podľa štúdia má byť súčasťou prestavby rekreačnej oblasti Pistohiekka.

Projekt predstavuje prvý krok prestavby rekreačnej oblasti Pistohiekka, ktorá prekvitala až do 80. rokov 20. storočia, no od tej doby chátrala. „Koncept sa môže pochváliť silnou estetikou dizajnu založenou na centrálnom, zakrivenom vonkajšom priestore s reštauráciou a saunovými priestormi, ktoré sa okolo neho otáčajú,“ opisuje rezort štúdio na oficiálnom webe studiopuisto.fi.

Dve budovy charakterizuje tmavý exteriér kontrastujúci s teplými svetlými drevenými interiérmi. „V samotnej saune a reštaurácii zohrávajú dôležitú úlohu scenérie pri jazere a terasovité vonkajšie oddychové zóny,“ vysvetľuje štúdio. „Východiskovým bodom pre rezort Pistohiekka bola nádherná lokalita, ktorá sa nachádza medzi skalnatými oblasťami v pokojnej zátoke. Súbor budov navrhnutý spolu s celkovým developerským návrhom pre danú oblasť doladili spolu s majiteľom projektu do jedinečného celkového konceptu, ktorý zvýrazňuje osobitosti územia a robí z rezortu miesto, ktoré sa oplatí navštíviť aj z väčšej vzdialenosti,“ dodáva.

Zakrivené nádvorie poskytuje výhľady do vnútorných priestorov a naopak, pričom zastrešené exteriéry sauny s okrúhlym otvorom v streche vytvárajú tematické prepojenie medzi budovami.

Vedeli by ste si predstaviť oddych v tomto unikátnom rezorte uprostred prírody? Podeľte sa o vaše názory v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie