Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Casa Collumpio v Barcelone zaujme žltou fasádou aj industriálnym interiérom

Architektonické štúdio MACH navrhlo dom s jasne žltou fasádou a interiérom v industriálnom štýle inšpirovanom high-tech architektúrou.

Dom s názvom Casa Collumpio, ktorý sa nachádza v zadnej uličke v blízkosti parku Güell od Antoniho Gaudího, kombinuje obytné priestory s kancelárskymi priestormi štúdia MACH.

Casa Collumpio tvoria tri flexibilné otvorené podlažia okolo centrálneho jadra, ktoré sú uzavreté čo možno najjednoduchšie, aby sa mohli časom vyvíjať a prispôsobiť potrebám majiteľov. „Dom bol navrhnutý od samého začiatku tak, že každé poschodie bolo úplne otvorené,” uviedlo pre portál dezeen.com štúdio. Autori ďalej vysvetľujú, že obývacia a kuchynská časť boli riešené tak, aby ostali nemenné. Zvyšok interiéru rozdeľujú ľahké steny, ktoré je možné v budúcnosti odstrániť alebo zmeniť.

Casa Collumpio tvorí mierne zapustené prízemie, pričom jeho dve horné poschodia sú postavené z ľahkého oceľového rámu, ktorý je vyplnený blokmi.

Na prízemí sa nachádza spálňa, zatiaľ čo prvé poschodie obsahuje obývaciu izbu a kuchyňu. Na druhom poschodí je priestor pre druhú spálňu, ktorý je aktuálne využívaný ako kancelársky priestor štúdia MACH.

Myšlienka flexibility je zdôraznená aj ponechaním odkrytých materiálov. Industriálny štýl je zvýraznený aj oceľovým a betónovým zariadením. S touto surovosťou kontrastuje žiarivo žltá povrchová úprava, ktorá bola použitá na fasáde a schodisku, čo bolo inšpirované britskou high-tech architektúrou konca 20. storočia.

Ako tento dom pôsobí na vás? Podeľte sa s nami o názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 3x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie