Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Les Archinautes a 3AE navrhli útulnú horskú chatu v Lipně

Francúzska firma Les Archinautes navrhla v spolupráci so českou spoločnosťou 3AE horskú chatku v Lipně v Českej republike.

Výhľady na okolie

Chatka s výhľadom na Lipenské jazero poskytuje útočisko pre pobyt v horách. Jednoduchý dizajn chaty je inšpirovaný pôvodným dreveným príbytkom, ktorý na mieste kedysi stál. Návrh preto čerpá z architektúry typickej pre túto oblasť. „Horská chata na Lipne vychádza z tradičného poňatia šumavských stavieb, ktoré sú zo svojej podstaty drevené, kompaktné a útulné. Drevené steny sú doplnené masívnym trámovým stropom so záklopom biodoskou,“ uvádza spoločnosť 3AE na oficiálnej stránke 3ae.cz.

Exteriér chaty je obložený smerovými doskami. Objekt je vyvýšený na nízkej drevenej plošine, ktorá vytvára i terasu krytú predĺženými odkvapmi strechy. V snahe spojiť okolitú prírodu a interiér, bolo vo vnútri priznané drevo. Interiér je tiež usporiadaný tak, aby ponúkal výhľady na les.

Príjemná atmosféra

„Priznané drevo v interiéri vytvára príjemnú až teplú atmosféru a vôňu. V kombinácii s praskajúcim ohňom v krbe a výhľadom na lipenskú priehradu so zasneženými šumavskými vrcholkami nechýba k dokonalosti veľa. Klienti sú nadšení športovci a či už sa vracajú v zime zo skialpov alebo v lete z dlhého treku, vedia, že na nich doma čaká rozpálená sauna, pohoda pri vode a vôňa okolitého lesa, ktoré sú správnou bodkou za podareným výletom,“ dodáva spoločnosť.

Ústredným bodom chaty je obytný a jedálenský priestor na prízemí, kde je pod drevenými trámami umiestnený veľký stôl, kuchynská linka a betónový krb s výhľadom na jazero cez rozmerné štvorcové okno. Pozdĺž tohto priestoru sa na prízemí nachádza hlavná spálňa. Na prvom poschodí sú dve menšie spálne s výhľadom na okolie cez okrúhle okná na oboch štítoch strechy.

Vedeli by ste si predstaviť pobyt v podobnej chatke? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 7x
  • 0x
  • 8x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie