Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Za návrhom budovy detského ústavu v LA stojí Frank Gehry

Architekt Frank Gehry navrhol budovu detského ústavu v oblasti Watts v Los Angeles v Kalifornii.

Gehry navrhol budovu tak, aby slúžila ako vôbec prvý domov pre The Children’s Institute, 116-ročnú organizáciu, ktorá pomáha rodinám v oblasti Los Angeles.

Budova vo Watts v južnom Los Angeles bude obsahovať kancelárie pre 150 zamestnancov inštitútu, ako aj priestory pre Watts Gang Task Force a LAPD Community Safety Partnership.

“V areáli sa bude nachádzať celý rad terapeutických programov a bezplatných služieb pre deti a rodiny, vrátane individuálneho a skupinového poradenstva, workshopov pre rodičov a stretnutí Project Fatherhood,” uviedol podľa portálu dezeen.com The Children’s Institute.

Forma stavby bola navrhnutá tak, aby nevyčnievala z rodinných sídiel, ktoré definujú okolie. Aj preto boli na fasádu zvolené jednoduché do seba zapadajúce formy omietky a vlnitého kovu.

“Prioritou bolo vytvoriť prívetivú budovu, ktorá by bola primerane prispôsobená okolitej štvrti a ktorá by bola prístupná a použiteľná pre komunitu,” povedal podľa spomínaného portálu architektonický ateliér.

Na prízemí boli umiestnené priestory pre zhromažďovanie, na druhom poschodí kancelárie s prístupom do átria. Do návrhu bolo zahrnuté množstvo okien vrátane veľkých sklenených blokov na fasáde.

K hlavnému átriu sú zo všetkých strán pripojené menšie priestory, ktoré budú hostiť menšie skupiny a terapeutické sedenia.

Vedeli ste, že? Watts Children’s Institute bolo otvorené 25. júna 2022.

“Budova, ktorá je optimistická, spoločenská a priateľská ku komunite, vysiela silný odkaz podpory a starostlivosti. Dúfam, že táto budova bude slúžiť a inšpirovať deti, rodiny a túto skvelú organizáciu pre ďalšie generácie a dá im najavo, že ľuďom na nich záleží,” dodal na záver samotný Gehry.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie