Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Nahliadnite s nami do interiérov Košickej futbalovej arény z dielne ateliéru Maukš

Košická futbalová aréna ponúka skutočne plnohodnotný športový zážitok v moderných priestoroch navrhnutých ateliérom Maukš. Ako ich môžete využiť aj vy?

Tribúny Košickej futbalovej arény ponúkajú 5836 miest na sedenie. Pre ešte lepší zážitok z futbalu sú vybavené aj sedadlami Komfort. Samozrejmosťou sú i miesta pre vozičkárov. Používanie bezdymových zariadení počas zápasu je zase možné v bezdymovom sektore s kapacitou 435 miest.

Košická futbalová aréna
Zdroj foto: Košická futbalová aréna

Košická futbalová aréna

  • 5836 miest na sedenie
  • Plánovaná kapacita 12658 návštevníkov
  • 328 parkovacích miest

Vychutnajte si futbal inak

Futbalové zápasy si však môžete vychutnať aj inak. Jednou z možností sú skyboxy umiestnené nad hlavnou tribúnou. Šesť skyboxov s rozlohou 18 metrov štvorcových ponúka priestor pre desať osôb. Okrem súkromia počas sledovania futbalového zápasu je návštevníkom k dispozícii i široká ponuka jedál a nápojov. Ďalšie dva skyboxy sú vďaka rozlohe 24 metrov štvorcových vhodné pre skupiny až 16 ľudí.

Vedeli ste, že? Okrem možnosti sledovania zápasu z interiéru skyboxu si môžete duel vychutnať zo súkromnej časti tribúny.

Všetky skyboxy je tiež možné využiť aj mimo zápasových dní. Vďaka ich vybaveniu poskytujú priestor pre rôzne typy iných príležitostí. Skybox je k dispozícii na prenájom aj ako bussines office na obchodné stretnutia a meetingy.

Komfort návštevníkov počas zápasov navyšuje i salónik so sedemnástimi miestami na sedenie poskytujúci cigar lounge potreby, súkromie a servis. Jeho prenájom mimo zápasových dní spolu s obsluhou stojí 550 eur na deň.

Košická futbalová aréna
Zdroj foto: Matterport

Skyboxy

  • 6 skyboxov (18 m2) s kapacitou 10 miest
  • 2 skyboxy (24 m2) s kapacitou 16 miest
  • Cigar lounge s kapacitou 16 miest

Oslavy aj obchodné stretnutia na štadióne

Štadión navyše ponúka aj dva VIP priestory so skvelým výhľadom na hraciu plochu. VIP silver lounge má rozlohu 340 metrov štvorcových a obsahuje 258 sedadiel komfort pre maximálny zážitok z futbalového duelu. Okrem sledovania zápasu je tento priestor vhodný i na rodinné stretnutia a oslavy, ako aj na obchodné príležitosti. Cena prenájmu VIP silver lounge na jeden deň je 350 eur.

Druhým priestorom je VIP gold lounge, ktorý je vhodný pre rodinné oslavy, akými sú svadby či krstiny. Okrem toho je možné využiť ho i na obchodné stretnutia, workshopy a iné podujatia. Počas futbalových zápasov FC Košice je návštevníkom k dispozícii aj bohatá ponuka jedál a nápojov.

Ďalšími priestormi vhodnými na školenia a obchodné stretnutia sú interiéry určené pre tlačové besedy futbalových klubov. Press conference room a menšia UEFA room alebo Small conference room sú vybavené projektorom, premietacou plochou aj audio systémom. Vďaka tomu ponúkajú technické zázemie pre stretnutia rôzneho charakteru. Cena prenájmu Press conference room je 350 eur bez DPH na deň. Small conference room je možné si prenajať za 150 eur na deň.

Conference room

  • Press conference room (148 m2) kino sedenie 90, školské 50
  • Small conference room (81 m2) kino sedenie 40, školské 24

Podľa autorov Petra a Miry Maukšovcov z ateliéru Maukš bola tvorba interiérov výzvou. Komerčné priestory však považujú za autorsky zaujímavé, nakoľko sa pri nich nestretávajú s individuálnymi predstavami jednotlivca. K interiéru pristupovali s pohľadu návštevníka, ktorého nechceli zaujať len na prvý dojem. Futbalové motívy a klubové farby FC Košice je možné badať vo všetkých interiéroch, od šatní pre hráčov, až po skyboxy či VIP lounge pre fanúšikov.

Vedeli ste, že? Dizajn pultu na recepcii bol inšpirovaný tvarom kopačky.

Na návrhu interiérov sa graficky podieľal aj Roman Juhás zo štúdia Midfield, ktorý stojí za návrhmi identity Košickej futbalovej arény a interiérových tapiet.

Pre hráčov sú k dispozícii priestranné šatne s rozlohou 58 m2 so sprchami a sociálnymi zariadeniami. Okrem toho sú vybavené i masérskou či trénerskou miestnosťou. Nechýba ani technické zabezpečenie v podobe televízie a tabúľ.

Samozrejmosťou je i automatický zavlažovací systém hracej plochy či jej vykurovanie. Podľa usmernení UEFA sa v Košickej futbalovej aréne nachádza aj miestnosť pre odber antidopingových vzoriek.

Viac o tom, ako sa tvoril tento projekt, sa dozviete v rozhovore s autormi na našom webe.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie