Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Unikátna predajňa elektrických bicyklov pripomínajúca mesto bez áut

Ako by mohlo vyzerať mesto budúcnosti bez áut? S vlastnou predstavou prišlo štúdio Ciguë v interiéri obchodu s elektrickými bicyklami v Paríži.

Prepojenie s exteriérom

Predajňa, ktorá sa nachádza v obchodnom dome Le Bon Marché Rive Gauche patrí značke elektrobicyklov Cowboy zameranej na mestských cyklistov.

Štúdio navrhlo minimalistický interiér, ktorý má symbolizovať krajinu bez áut. Steny a stropy v celom priestore sú pokryté surovou zeminou, zatiaľ čo na podlahe je kľukatý betónový chodník pripomínajúci cyklistický chodník obklopený drvinou. Ako sedenie slúžia nahrubo otesané bloky vápenca.

Jeden z bicyklov značky je zavesený nad kruhovou jamou rozdrvenej zeminy v strede obchodu, takže je viditeľný z ulice cez jedno z troch okien smerujúcich do ulice.

Vedeli ste, že? Obchod v Le Bon Marché Rive Gauche je prvou predajňou značky Cowboy bez priameho prístupu z ulice. Aj preto sa dizajnéri snažili vytvoriť interiér, v ktorom by sa zákazníci cítili ako vonku.

„Museli sme znovu prepojiť obchod s exteriérom,“ povedal podľa portálu dezeen.com Alphonse Sarthout, zakladateľ štúdia Ciguë. Okrem toho dodal, že zavesenie bicykla vo vzduchu prispieva k myšlienke rýchlosti bez námahy, ktorá je spojená s elektrickými bicyklami.

Dizajn bicyklov pretavený do interiéru

Bicykel je zavesený pomocou jemných drôtov, zatiaľ čo ostatné modely sú vystavené v celom priestore pomocou úzkych hliníkových stojanov, ktoré vytvárajú dojem, že bicykle stoja vzpriamene samy od seba.

“Absencia viditeľných zvarov a materiály použité na bicykli sú stelesnené aj v dizajne od Ciguë,” povedal podľa spomínaného portálu Tanguy Goretti, zakladateľ značky Cowboy. “Súhra textúr na stenách, laviciach a hliníkovom stojane odráža túto hmatovú technológiu,“ dodal.

Vedeli ste, že? Zemina použitá v celom interiéri pochádza z oblasti Oise v severnom Francúzsku.

Podľa autorov by sa použitie lokálnej zeminy mohlo stať konzistentným prvkom v iných obchodoch Cowboy, pričom pre rôzne miesta by boli použité rôzne zemité tóny.

Ako pôsobí tento unikátny interiér od štúdia Ciguë na vás? Podeľte sa s nami o názor v komentároch pod článkom.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie