Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Samsung v spolupráci s Billom Gatesom vyvinul prototyp toalety, ktorá premieňa odpad na popol

Bill Gates sa spojil s elektronickou spoločnosťou Samsung a vytvorili prototyp toalety pre domáce použitie, ktorá premieňa pevný odpad na popol.

Toaleta bola vyvinutá ako súčasť projektu Reinvent the Toilet Challenge Nadácie Billa a Melindy Gatesových. Túto iniciatívu spustili už v roku 2011 s cieľom hľadať návrhy toaliet, ktoré by nakladali s odpadom bezpečne a efektívne.

 „Cieľom iniciatívy je vytvoriť inovatívne riešenia, ktoré môžu chrániť ľudí a komunity pred patogénmi prenášanými ľudským odpadom a umožniť vládam poskytovať skutočne inkluzívne hygienické služby, ktoré sa dostanú do najchudobnejších komunít. Tieto produkty môžu potenciálne zmeniť život 3,5 miliardy ľudí, ktorí nemajú zabezpečenú dostatočnú hygienu, najmä tých, ktorí žijú v preplnených mestských oblastiach, v regiónoch, ktoré sú náchylné na záplavy, alebo kde je nedostatok pôdy, vody a zdrojov pre infraštruktúru,“ uvádza iniciatíva na stránke gatesfoundation.org iniciatíva.

Zakladateľ spoločnosti Microsoft spolupracoval s oddelením výskumu a vývoja spoločnosti Samsung Electronics na návrhu toalety bez vody, ktorá využíva technológie tepelného spracovania a biologického spracovania na ničenie patogénov nachádzajúcich sa v ľudskom odpade.

„Medzi základné technológie vyvinuté spoločnosťou Samsung patria technológie tepelného spracovania a biologického spracovania, ktoré zabíjajú patogény z ľudského odpadu a zaisťujú bezpečnosť vypúšťaných odpadových vôd a pevných látok pre životné prostredie,“ uvádza spoločnosť Samsung na stránke news.samsung.com. „Systém umožňuje plne recyklovať upravenú vodu. Pevný odpad sa dehydratuje, vysuší a spáli na popol, zatiaľ čo tekutý odpad sa spracuje procesom biologického čistenia,“ dodáva na záver v tlačovej správe.

Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie