Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Unikátne svietidlá Onu vás dostanú unikátnym spracovaním

Austrálske nábytkové štúdio Sabu Studio navrhlo závesné a samostatne stojace svietidlo vyrobené z dreva, ktoré bolo rozdelené tak, aby vytvorilo pútavý svetelný zdroj.

Samostatne stojace svietidlo Onu a závesné svietidlo Onu boli ručne vyrobené spoločnosťou Sabu Studio s cieľom spojiť tradičné techniky spracovania dreva so súčasným dizajnom.

Podľa Sabu Studio bola séria Onu navrhnutá ako reakcia na „rýchlu urbanizáciu“ a jej cieľom je znovu prepojiť mestské interiéry s prírodným svetom. Svietidlá sa dodávajú v množstve rôznych druhov dreva vrátane dubu a orecha. “Cieľom návrhov je odhaliť návrh prírodného prostredia,” povedal pre portál dezeen.com Samuel Burns, zakladateľ Sabu Studio. “Verím, že aj samotný akt využitia prírodného materiálu akým je drevo, vyvoláva dostatok konotácií prírodnej krajiny a následne ju zavádza do vnútorných priestorov,“ dodal.

Štiepaním dreva vzniká v svietidlách priečka, do ktorej štúdio umiestnilo LED svietidlá. Sabu Studio použilo na vytvorenie rozdelenia ohýbanú lamináciu a techniky ručného tvarovania.

Vďaka skrytým vnútorným upevneniam umiestneným v dreve boli svetlá Onu navrhnuté tak, aby sa dali rozobrať a aby bolo možné vymeniť LED diódy. Štúdio vyrobilo niekoľko prototypov, aby zistilo, aký mechanizmus použiť. „Výzvou boli skôr pokusy a omyly v rámci počiatočného prototypovania, objavenie toho, ktoré upevnenie a mechanizmus by fungovali najlepšie,” vysvetlilo Sabu Studio.

Vedeli by ste si predstaviť podobný kúsok aj u vás doma? Napíšte nám, kde by našiel svoje využitie.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie