Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Viete ako vyzerá stolička za 25 000 €? Pozrite sa!

Čo je prvá vec, ktorú vezmeme do úvahy pri výbere nábytku? Je to dizajn daného kúsku, pohodlnosť alebo praktickosť? V dnešnej dobe dizajn znamená viac ako len uspokojenie bežných potrieb zákazníka. Spoločne sa pozrieme na top 7 kusov nábytku, pri ktorých  nejednému z nás padne sánka od údivu.

Zipsový dizajn

Autorom tohto svojského druhu nábytku je kórejská firma THE:ZOOM a toto je jej kolekcia ZIP:PER.

https://www.goedekers.com/blog/wp-content/uploads/2014/07/original-zipper-furniture-5.jpg

Cloud 

V roku 2006 francúzske dizajnérske duo – Ronan and Erwan Bouroullec navrhlo modulárny systém rozdelenia miestností. Niet divu, že sa volá Cloud.
Ide o nepravidelnú štruktúru, ktorá môže byť pripevnená k stropu ako priestorový oddiel alebo zavesená na stenu. “Odpovedá na určitú potrebu narušiť architektúru,” vysvetľuje Erwan Bouroullec z tohto projektu. Cloud je vyrobený z textílie a je spájaný elastickými gumami. Je dostupný v siedmich farbách, v dvoch materiáloch a v balíku s ôsmimi alebo dvadsiatimi štyrmi časťami.

https://theartstack.com/artist/ronan-erwan-bouroullec/cloud

Polička Carlton

Ettore Sottsass bol taliansky architekt a dizajnér. Jeho práca zahŕňala návrhy budov, interiérov, šperkov, svietidiel, ale aj nábytku a jedným z jeho známych návrhov je aj polička Carlton, ktorú navrhol v roku 1981. Cena tejto poličky sa pohybuje okolo 11 000 €.

https://www.madeindesign.co.uk/prod-shelf-carlton-by-ettore-sottsass-1981-refcarlton.html

Kolekcia Kokon

Nábytok Kokon bol vytvorený dizajnérom Jurgenom Bey. Myšlienkou za týmito kúskami je dodať starému nábytku novú formu, funkciu a identitu. Pri tvorbe sa používa takzvaná pavučinová technika. Nábytok sa obalí do syntetických vlákien, vytvárajúc jednotvárny, elastický a hladký dojem. Cena takéhoto kúsku sa pohybuje okolo 25 000 €.

http://www.studiomakkinkbey.nl/list/products/4011_kokon_furniture

Radiátor Heatwave

Za týmto umeleckým dielom netreba hľadať nič viac. V skratke to je len klasický radiátor v prevedení Jorisa Laarmana, ktorý v roku 2004 nahodil obyčajnému radiátoru elegantný dizajn.

https://collection.cooperhewitt.org/objects/975141899/

Babyboop váza

Váza od sochára Rona Arada je vytvorená z dvoch vrstiev vytiahnutej, nehrdzavejúcej ocele a tak vytvára zrkadlový dojem. Jej cena sa pohybuje okolo 300 €.

https://www.lot-art.com/auction-lots/Ron-Arad-for-Alessi-Babyboop-vase/19230847-ron_arad-28.6-catawiki

Stoličky Bow and Rise by Nagami

Bow and Rise sú stoličky vytvorené architektkou Zahou Hadid pri procese skúmania nových materiálov a techník. Sú vytlačené 3D tlačiarňou a ich dizajn spája inovatívne metódy s prírodnými motívmi.

https://www.dezeen.com/

Toto je našich top 7 netradičných, zaujímavých a možno trošku zvláštnych kusov nábytku.  Dali by ste si ich k sebe domov? Ak s našim výberom súhlasíte alebo naopak by ste pridali niečo viac netradičnejšie, napíšte komentár.

Ivka

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 2x
  • 7x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie