Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Vy ešte nemáte z balkóna útulnú oázu pokoja?

Je jasné, že dizajn otvoreného balkóna je sezónnou záležitosťou a je vhodný len pre teplé a priaznivé počasie.
Preto všetky prvky a doplnky musia byť prenosné, ľahké a ideálne skladateľné. Vyberte si kompaktný záhradný nábytok, ktorému nevadia rôzne poveternostné vplyvy – od vlhkosti až po pálenie slnka.
Buďte pripravení na to, že pri silnom vetre a daždi budete musieť brať dovnútra textilné predmety (vankúše, odnímateľné sedadlá, prikrývky atď.).

Pri projektovaní uzavretého typu balkóna existuje viac možností využitia tohto typu priestoru.
Zasklenie balkóna alebo lodžie v zime pôsobí ako tepelná izolácia a v teplých letných dňoch môžete okná otvoriť dokorán a pustiť si do bytu čerstvý vzduch.
Máte možnosť byť na čerstvom vzduchu bez toho, aby ste opustili svoj dom, a je to skvelý nápad pre tých, ktorí žijú v mestách.

Majitelia bytov sa často trápili otázkou ako efektívne využiť voľný priestor na balkóne či lodžii. My sme túto otázku zodpovedali za vás a odpovieme vám na otázky, aký originálny balkónový dizajn a zaujímavý interiér lodžie si vybrať. Pozornosť budeme viac venovať týmto zaskleným, respektíve uzavretým priestorom.

Lodžia ako pracovná miestnosť
Prvou otázkou je, ako si z lodžie spraviť funkčnú pracovnú miestnosť. Keďže interiér balkónu je umiestnený na niekoľkých metroch štvorcových, pracovňa je ideálnym riešením pre túto časť bytu.

Pre zariadenie pracovne toho nepotrebujete veľa. Malý stôl, počítačovú stoličku – a pracovisko je pripravené. Na stenách máte dostatok priestoru na umiestnenie poličiek, kam môžete položiť všetky malé veci, ktoré potrebujete vo svojej pracovnej miestnosti. Aby bola pracovná miestnosť ešte útulnejšia, môžete sem umiestniť gauč, či oživiť interiér kobercom alebo rastlinou. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Najlepsze wnętrza i inspiracje (@wymarzone_mieszkanie),

Z lodžie dielňa
Vzhľadom na to, že existuje množstvo kreatívnych profesií, vybavenie dielne sa môže líšiť v závislosti od vášho hobby či profesie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Интерьер маленьких квартир (@small.flat.ideas),

Hlavným elementom bude opäť stôl so stoličkou alebo taburetkou. V praktických skrinkách si môžete umiestňovať všetky veci, ktoré potrebujete pre kreativitu a tvorenie. Jednou z najobľúbenejších možností skladovania vecí v balkónových priestoroch je inštalácia regálov. Dokonca aj plytký regál po strop umožňuje umiestniť obrovské množstvo predmetov. Tento dizajn vyzerá veľmi vzdušne.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa S.Design (@s.design_interior),


“Raňajkáreň“ s výhľadom
Tento interiér v svetlých tónoch v jednoduchom škandinávskom štýle je ideálny na raňajky či kávu s pekným výhľadom. Vyrieši málo miesta v kuchyni.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Delicia de varanda! —> Projeto da Larissa Catossi . #varandagourmet #varandasdecoradas #varandas #balconyideas

Príspevok, ktorý zdieľa Ana Carla – Blog Arqteturas (@arqteturas),

Počet svetelných zdrojov bude priamo závisieť od toho, čo očakávate od svojho balkóna alebo loggie. Ak je to miesto na raňajky a zriedkavé večerné romantické večere s pohľadom na panorámu mesta a stačí jedno svietidlo alebo zabudované osvetlenie.

Oáza pokoja
Chcete si predĺžiť chvíle, počas ktorých si vychutnávate leňošenie na terase?
Ďalším populárnym riešením je vytvoriť si kútik na čítanie a relaxáciu na balkóne alebo lodžii.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa HOME & LIFESTYLE INSPIRATION (@shabbyyhomes),

Zakomponovať môžete regály pre domácu knižnicu a vytvoriť tým pohodlné miesto na čítanie kníh na mieste plnom svetla. Takáto oddychová lodžia poslúži aj na príjemné chvíle s priateľmi a dá sa využiť v uzavretom, či otvorenom balkóne. Nezabudnite, že svetielka, svietniky, vankúše, kvety či obrázky zútulnia priestor balkóna.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interior | Design | Bedroom (@modernbedspace),

Existuje veľa kreatívnych nápadov ako zariadiť lodžiu alebo navrhnúť balkón. Nepochybne každé riešenie bude vo vašom byte zaujímavé.
Veľa šťastia s dizajnovaním balkóna či lodžie, pochváliť sa vašimi výtvormi môžete v komentároch.

DoDo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie