Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Neďaleko našich hraníc nájdete najzaujímavejšie autobusové zastávky

1. Zastávka Bränden

Japonský architekt Sou Fujimoto vytvoril autobusovú zastávku, ktorá vyzerá ako les tenkých oceľových tyčí a sotva podporujú točité schodisko. Jeho dizajn vychádza z koncepcie, že architektúra by sa nemala napodobňovať prírodu.

Glatzegg
photo © hufton+crow

2. Autobusová zastávka Glatzegg

Architekti Wang Shu a Lu Wenyu z Amateur Architecture Studio navrhli drevený prístrešok založený na myšlienke kamery obscura. Nejde tak len o obyčajnú autobusovú zastávku, ale o zastávku, ktorá je zameraná na scenériu a zároveň poukazuje na krásu tohto miesta.

Unterkrumbach Nord
photo © hufton+crow

3. Autobusová zastávka Unterkrumbach Nord

Architekti Antón García-Abril a Débora Mesa zo španielskej kancelárie Ensamble Studio vytvorili autobusovú zastávku, ktorá dokonale zapadá do svojho prostredia. Inšpiráciou pre túto autobusovú zastávku boli stohované, neupravené dosky z dreva, ktoré je vo veľkom počte možné vidieť v tejto časti Rakúska.

Unterkrumbach
photo © hufton+crow

4. Autobusová zastávka Unterkrumbach

Belgická kancelária Architecten De Vylder Vinck Taillieu bola na ceste do Krumbachu tak ohromená prechodom cez rakúske Alpy, že sa ich rozhodli zakomponovať do finálneho dizajnu autobusovej zastávky. Zastávka tak poukazuje na scenériu hôr, ktorá obklopuje mesto Krumbach.

Zwing
photo © hufton+crow

5. Autobusová zastávka Zwing

Autobusová zastávka, ktorú navrhol Smiljan Radic, predstavuje jednoduchý sklenený box s čiernym betónovým stropom a drevenou vtáčou búdkou na streche zastávky. Zámerom architekta bolo preniesť pohodu obývačky do exponovanej autobusovej zastávky.

Kressbad
photo © hufton+crow

6. Autobusová zastávka Kressbad

Architekti Rintala Eggertsson navrhli originálnu autobusovú zastávku, ktorá dokonale pasuje do miesta, kde je postavená. Blízko miesta tejto zastávky sa totiž nachádza tenisový kurt a tak bola zastávka navrhnutá tak, aby mohla slúžiť aj ako divácka tribúna pre fanúšikov tenisu.

Oberkrumbach
photo © hufton+crow

7. Autobusová zastávka Oberkrumbach

Alexander Brodsky je meno architekta, ktorý je zodpovedný za túto autobusovú zastávku. Tá na prvý pohľad pripomína historickú strážnu vežu, ktorá sleduje dianie na ulici. Tento nevšedný dizajn má však aj svoj dôvod. Priestor na postavenie tejto zastávky bol veľmi malý a tak sa musel architekt prispôsobiť tomuto obmedzeniu, z čoho vyšla nádherná autobusová zastávka.

Rakúsko je naša susediaca krajina a ak by ste si chceli tieto originálne zastávky pozrieť naživo, stačí len sadnúť do auta a vybrať sa do mesta Krumbach. Zároveň nám nezabudnite dať like a do komentára nám napíšte, ktorá zastávka sa vám páčila najviac.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 1x
  • 3x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie