Dnes je 03.mája 2024, meniny má Galina

Drevená kaplnka v minimalistickom štýle

John Pawson postavil drevenú kaplnku v južnom Nemecku s použitím 61 drevených guľatín. Objekt sa nachádza na okraji bavorskej dediny Unterliezheim a návštevníkom tejto oblasti má pripomínať skôr hromadu dreva, než minimalistické architektonické dielo. Použitie dreva pri tejto stavbe nielenže udržiava kaplnku v súlade s okolitým prostredím, ale poskytuje teplo a pohodlie v interiéri.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ArchDaily ? (@archdaily),

Drevená kaplnka je jednoduchá a efektívna, pozostáva len z jedinej miestnosti, kde môžu cyklisti a turisti nájsť oddych a prístrešok. Podlaha je tvorená betónovým podstavcom, ktorý pomáha udržiavať štruktúru odolnú voči poveternostným vplyvom. Svetlo prichádza cez štíhle, vysokoúrovňové otvory, ktoré prebiehajú pozdĺž dvoch dlhých strán. K dispozícii je jednoduchý kríž vyrezaný z jednej z koncových stien, vyplnený farebným sklom. Drevo pre projekt dodala dánska spoločnosť Dinesen, ktorá ponúka jedinečnú a pútavú príťažlivosť.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 0x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie