Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Automobilka vyriešila problém s nedostatkom spánku

Spoločnosť nedávno robila výskum v oblasti spánku. Vyplynulo, že 25 % osôb vo vzťahu má lepší spánok, pokiaľ spia sami. Výsledky tiež hovoria, že nedostatok spánku  spôsobený „sebeckým“ partnerom môže viesť k únave, podráždeniu a nepozornosti za volantom. Ford sa tomu rozhodol zabrániť.

https://www.youtube.com/watch?v=yfSYjbODGUc

Posteľ od Fordu je výnimočná matracom, v ktorom sú zabudované senzory pohybu. Akonáhle senzory zaznamenajú pohyb spáča mimo jeho polovice postele, spustí sa špeciálny mechanizmus a matrac vycentruje. Posunie ho teda tak, aby mal každý z partnerov dostatok miesta.
Matrac sa správa ako „posuvný pás“, ktorý reaguje na vaše pohyby.

Fordov matrac
Photo by Ford

Človek je vo všeobecnosti najzraniteľnejší počas spánku. Naše telo sa chráni tým, že sa prebudíme aj na ten najmenší podnet.
Lane-Keeping Bed, ako znie anglický názov zaujímavej postele, môže napomôcť k lepšiemu spánku, keďže zabraňuje tomu, aby vás zobudil rozťahujúci sa partner.

Fordov matrac
Photo by Ford

Inovatívna posteľ Lane-Keeping Bed vznikla v rámci programu Ford Interventions, ktorý rieši každodenné problémy použitím automobilových technológií.
Vývoj tejto neobyčajnej postele bol inšpirovaný systémom, ktorého autorom je taktiež spoločnosť Ford. Lane-Keeping System je súčasťou viacerých modelov áut od Fordu, pričom jeho hlavnou úlohou je udržať auto počas cesty v strede pruhu.

Bohužiaľ, Lane-Keeping Bed  je iba prototypom. Napriek tomu, že podobnú posteľ na trhu nenájdete, Ford zatiaľ posteľ predávať neplánuje.
Ak by bola posteľ dostupná, vedeli by ste si ju predstaviť vo svojej spálni?

Zdroj: http://www.ladbible.com

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 3x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie