Dnes je 03.mája 2024, meniny má Galina

Nezvyčajná vyhliadková veža so 154 schodiskami

HudsonYards

Nová newyorská mestská štvrť HudsonYards, sa začala stavať v roku 2012. Podľa aktuálneho časového harmonogramu bude dokončená v roku 2024 a stane sa domovom kultúry, gastronómie a nakupovania v Manhattane. Taktiež však ponúkne nové pracovné pozície, bývanie či skvelú zábavu pre domácich aj turistov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sustainable Family Travel (@africanboheme),

Včelie plasty

Centrom štvrte je vyhliadková veža Vessel navrhnutá britský dizajnérom a architektom Thomasom Heatherwickom. Hoci hlavnými materiálmi použitými na výstavbu boli betón a oceľ, povrchová úprava nesie zlatohnedý odtieň. V kombinácii so šesťuholníkovým usporiadaním schodísk tak budova pripomína včelie plasty.
Vyhliadková veža meria približne 46 metrov, a tak sa pre verejnosť stáva skvelým miestom na kochanie sa okolitou architektúrou či neďalekou riekou Hudson.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dwell (@dwellmagazine),

Stovky schodísk

Hlavnou črtou budovy je 154 prepojených schodísk, ktoré keď chce človek všetky prejsť, spraví úctyhodných 2 500 krokov. Presuny medzi jednotlivými poschodiami spríjemňuje 80 strategicky rozmiestnených odpočívadiel a bezbariérový prístup zabezpečuje výťah vedúci až na najvyššie poschodie.
Počet schodísk je na každom poschodí iný, rastie úmerne s rozširujúcim sa priemerom budovy, ktorý má na prízemí okolo 15 metrov, avšak na najvyššom poschodí až 50 metrov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa B A R T ✌? (@bartblachnio),

Ničím nerušený zážitok

Slávnostné otvorenie vyhliadkovej veže prebehlo 15. marca 2019 a odvtedy je prístupná širokej verejnosti. Dobrou správou je, že návšteva nie je spoplatnená. Jediné, čo ako návštevník potrebujete, je lístok, ktorý si jednoducho zabezpečíte cez internet. Manažéri budovy sa týmto spôsobom snažia zabrániť veľkému počtu návštevníkov, ktorí by prišli v rovnakom čase. Každý kto chce budovu vidieť na vlastné oči, si tak návštevu skutočne vychutná. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Hudson Yards New York (@hudsonyards),

Zaradili by ste pri návšteve New Yorku do programu aj vyhliadkovú vežu Vessel? 

Andrea         

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 0x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie