Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

5 rád, ako efektívne odhlučniť home office

Zvukotesné dvere 

Vedeli ste, že väčšina hluku prechádza práve cez dvere? Mnohokrát sú tenké a vyrobené z ľahkých materiálov, čiže niet divu, že prepustia toľko hluku. Na odzvučnenie vám pomôže nalepovací tesniaci pásik, ktorý nalepíte na rám dverí. Tie potom nechajú väčšinu hluku za dverami. 

Ďalšou možnosťou je využitie takzvaných zvukotesných prikrývok, ktoré jednoducho prehodíte cez dvere.

Okná

Hneď po dverách sú to práve okná, cez ktoré k vám príde mnoho nežiaducich zvukov. Pokiaľ sa nechystáte ihneď meniť okná za zvukotesné, pomôcť vám môžu zvukotesné záclony. Ďalšou možnosťou sú priehľadné izolačné fólie na okná. Okrem eliminácie zvukov zastavujú chlad a šetria energiu. 

kancelária s laptopom
Photo by DillonShook from Unsplash
Podlahy

Budeme pokračovať pekne od podlahy, a to doslovne. Pre tichý home office je kľúčový koberec. Čím huňatejší, tým lepší. Bavlna totiž odbúra až 60 % hluku a v prípade, že je váš sused aj tak hlučný, existujú penové krytiny, ktoré uložíte pod koberec, čím sa zvuk eliminuje na minimum.

Farby 

Aj napriek tomu, že to znie neskutočne, hluk pohlcujúce farby na stenu skutočne existujú. Niektoré dokážu redukovať hluk až o 30 %. Stačí nimi natrieť stenu v niekoľkých vrstvách a užívať si sladké ticho. 

Zariadenie

Ak sa ešte stále nemôžete zbaviť otravných zvukov, pozrite sa na tieto malé prístroje, ktoré sú špeciálne navrhnuté tak, aby zachytávali a odbúravali hluk. Buď ich umiestnite do izby, alebo prisajete na okno. Vytvoria okolo seba oázu ticha a pokoja. 

Veríme, že vám naše tipy pomôžu a vy sa budete môcť v tichosti sústrediť na komentár, ktorý napíšete pod tento článok. Pomôžte aj svojmu okoliu a zdieľajte s nimi tieto informácie, aby sme mohli byť všetci efektívni a hrdí na dobre odvedenú prácu.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie