Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

S týmito 5 nápadmi zariadite svojim drobcom izbu snov!

1. Teepee a baldachýn nikdy nesklamú 

Zariaďte deťom kútik s teepee stanmi alebo baldachýnom. Pridajte k tomu niekoľko veselých vankúšov, led svietielka a zaručene to rozžiari každé detské očká  Budú šťastné, že majú kúsok izby iba pre seba. Je dôležité vytvoriť pre ne miesto, kde sa môžu hrať, čítať si knižky, alebo pokecať s kamošmi.

Kombinujte rôzne látky, vzory a farby – inšpiráciou vám môžu byť ich obľúbené motívy z rozprávok – dinosaury, princezné alebo škriatkovia. Dolaďte detskú komnatu o príjemné farby nenarúšajúce celkový dojem.

Okrem toho teepee môžete pokojne nainštalovať aj v obývačke – vy budete mať deti pod dohľadom a oni budú mať vlastné bezpečie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Børneværelset (@kidsroomz),

2. Kreativita na prvom mieste

Deti sa učia najmä zo zážitkov. Dolaďte novú izbu do jednej témy a podporte v nich ich fantáziu. Chcete predsa, aby sa v nej cítili príjemne a mohli si užívať svoje detstvo.

Skvelým nápadom sú napríklad tajné dvierka, kde môžu ukrývať vlastné tajomstvá. Visiaca hojdačka či maľby na stenách zaručene nesklamú! Pridajte bazén s guličkami alebo šmykľavku a úspech je zaručený. V prípade, že vám to rozpočet a chuť dovolia, môžete byť ešte tvorivejší. Viete ako sladko by sa spalo vášmu drobčekovi v postieľke v tvare helikoptéry či vesmírnej lode?

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lisa Woods (@lisalifestylist),

3. Využite zaujímavé poličky, regály a boxy 

Tento typ má praktický, ale aj edukatívny charakter. Všetko bude mať svoje miesto a určite oceníte novú schopnosť, ktorú sa vaše dieťatko postupne naučí – ukladať si svoje hračky tam, kam patria. Ďalším z osvedčených nápadov je umiestniť poličku priamo nad posteľ – poslúži na obľúbené rozprávkové knižky, nočnú lampu či fľašku s vodou.

Do boxov odporúčame uložiť napr. stavebnice, lego a kocky – ľahko sa z neho vyberú aj vložia naspäť. Samozrejme, že v spoločnosti malého pomocníka, ktorý už bude vedieť, že hračky patria na poriadok.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sara Lambert (@theruthlessorganizer),

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa The Littlest Book Corner (@littlestbookcorner),

4. Zakomponujte tabule, tabuľky, magnety a kriedy 

Detičky milujú kreslenie, vymýšľajú tvary, čmárajú a rozvíjajú jemnú motoriku. Niekedy stačí obyčajný papier a farbičky. Vy ale buďte ,,in“! 

Do detskej izby zakomponujte tabuľu s kriedou –hodí sa na vnútornú stranu dverí, kde nebude zaberať veľa miesta. Praktická je aj magnetická tabuľa alebo fólia, na ktorú si môžu deti pripínať rôzne magnetky. Nemáte priestor na stene? Nevadí. Deti predsa poteší aj menšia tabuľka na písanie, ktorá sa ľahko odloží do poličky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa mama cah? (@mama_cah),

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa A G A T A (@matkapolka.uk),

5. ,,must have“ sú domčekové postele 

Dovoľte nám predstaviť vám jeden z top trendov v interiérovom dizajne pre detské izby. Postele pre vaše deti už nemusia byť len štandardné, rovné, alebo poschodové. Postavte im rovno dom – ozajstný a len pre nich. Môžu v ňom spať, hrať sa, urobiť si z neho bunker alebo sa len tak blázniť v perinách.

Vytvorí vám ho šikovný stolár alebo si ho v rôznych farbách a rozmeroch objednajte. Sú dostupné aj v poschodovej verzii – dole je posteľ na spanie a hore priestor na hry. Nezabudnite domček ozdobiť – baldachýnom či guličkami, ktoré svietia. Tieto postele môžu byť položené takmer na zemi, dieťa sa do nej ľahko dostane aj samo. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ninnulina _ mama blog (@ninnulina.blog),

Neviete sa rozhodnúť? Skúste ukázať obrázky aj vašim deťom a poraďte sa s nimi. Verte, tie budú mať hneď jasno  Uvidia niečo, o čom snívajú a čo sa im páči a nápad bude na svete. Ak sú ešte malé na to, aby si vybrali sami, veríme, že ste sa inšpirovali našimi tipmi. Napíšte nám komentár, ako zaujímavo ste prekvapili vaše detičky vy a podeľte sa s nami o zaujímavé tipy na jedinečné detské izby.

Lucy

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie