Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

V adventnom venci klzisko a veniec na Neptúne: zn. MOŽNÉ!

Kapor z fontány a veniec z Neptúna

Začneme slovenským rekordom neďaleko Bratislavy. Občania Štvrtka na Ostrove, zaradili stavanie adventného venca medzi svoje tradičné predvianočné aktivity. Dedinka sa môže pýšiť 14,5 metrovým vencom. Samozrejme, že nechýbajú ani sviečky, doslova sviece s výškou až dva metre. Hneď za nimi sa drží prešovský adventný veniec s priemerom 9 metrov. Ten sa rozhodli položiť do fontány. Nazýva sa Neptún a je skutočnou prešovskou stálicou, pretože má už 190 rokov!

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa menulik (@maria.kacmarcikova),

V Poprade si dokonca vystavali celé adventné mestečko a svoj veniec nainštalovali taktiež okolo fontány. Táto nová tradícia, ktorá  sa v mestách postupne zaužívala, vianočné námestia príjemne ozvláštni. V tej popradskej fontáne dokonca plávajú aj kapry. Prečo nie? Keď už vianočná atmosféra…tak poriadna!:)

Veniec z Guinnessovej knihy rekordov

S nápadom postaviť gigantický adventný veniec prišli v roku 2011 Kanaďania. Podaril sa im veniec s priemerom 80 metrov! O takýto extravagantný kúsok sa pokúsili neskôr aj v Slovinsku. Prekonali kanadský priemer o 20 metrov. Vo švajčiarskej dedinke Mosnang, to vzali so stavaním venca taktiež vážne. Švajčiarsky unikát s priemerom 120 metrov, vytvorilo viac ako 300 dobrovoľníkov a využitých bolo 300 kubických jedlí. Nechýbali ani nadrozmerné červené elektronické sviece, vysoké boli 5,8 metra. Adventný veniec bol vysvätený a návštevníci mohli vo vnútri venca dokonca aj korčuľovať. Okrem klziska bola vo venci aj reštaurácia a požičovňa korčúľ. 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Alexandra? (@health.and.beauty.alexandra),

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa CAMPAGNE EN VILLE (@campagneenville),

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Brooke Taylr Photography (@brooketaylrphotography),

Vianočná atmosféra mesta je jedinečná. Už aj vy symbolicky odpočítavate dni do Vianoc? Nenechajte si ujsť adventný veniec takýchto rozmerov a pri prechádzke nočným námestím sa okrem stánkov s punčom pristavte aj pri týchto „atrakciách“. Ako ktorýkoľvek adventný veniec, aj tieto neštandardné vence nám v prvom rade pripomínajú podstatu prichádzajúcich a toľko očakávaných Vianoc. Nezabudnite sa podeliť o takéto adventné vence aj s tými, ktorí si s vami zasadnú k vianočnému stolu.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 7x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie