Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Perspektívna a inteligentná sci-fi domácnosť

Minimálne vstupy zo strany ľudí

Inteligentná domácnosť sa o mnohé systémy dokáže starať sama, bez akýchkoľvek zásahov zo strany jej obyvateľov. Hovoríme teraz o osvetlení, kúrení, klimatizácii, ale aj o bielej technike, bezpečnosti a iných spotrebičoch. Máte dojem, že je to ako zo sci-fi filmu? Smart dom dokáže automaticky regulovať napríklad teplotu v miestnosti podľa toho, či v nej sú ľudia. Pri západe slnka zapne svetlo a pustí obľúbenú televíznu stanicu so správami.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Heatzy (@heatzyfr),

Domácnosť sa naučí

Inteligentná domácnosť sa po čase dokáže naučiť, ako reagovať na meniace sa okolnosti. Ak pravidelne v tom istom čase pijete kávu, automat vám lahodný nápoj vie automaticky pripraviť. Veci ako samostatné vypínanie kúrenia a svetla pri odchode do práce sú samozrejmosťou. Kľúčové je, aby ste vy museli robiť čo najmenej a mohli sa radšej venovať príjemnejším činnostiam. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ROME (@romedesignconstruct),

Aká je budúcnosť?

Aj keď budúcnosť sa stále kryštalizuje, doterajší pokrok nám dáva právo na optimizmus. Posun za posledné roky bol totiž mimoriadny a už čoskoro môžeme možno čakať veci, ktoré sú naozaj akoby zo sci-fi románov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Williams & Williams (@williamsandwilliams),

Čo by ste povedali na to, že by vaša inteligentná domácnosť bola v takomto plávajúcom meste? Vyrieši Oceanix klimatické problémy?

V budúcnosti inteligentné systémy v kuchyni na základe stavu chladničky zistia, kedy je čas na nákup, možno aj sami zadajú objednávku. Elektromobil sa sám vyparkuje z garáže, aby ste sa v rannom zhone zbytočne nezdržiavali. Ani nečakaná snehová víchrica počas dňa domácnosť nezaskočí a vykurovanie sa zapne o čosi skôr ako zvyčajne, aby ste hneď po príchode zacítili teplo domova.

Znie to uletene? My si myslíme, že ani veľmi nie. Bol by to celkom príjemný pocit, čo myslíte?

Posibr

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 5x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie