Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Čo má na svedomí rekordný nárast cien bytov?

Začiatkom roka odborníci tvrdili, že ceny nehnuteľností budú stagnovať, no realita je taká, že ceny išli nahor. Medziročne cena bývania vzrástla o 7%, a to na väčšine územia Slovenska. Išlo najmä o Bratislavský, Trnavský, Nitriansky, Trenčiansky a Žilinský kraj. V ére samostatného Slovenska ceny nehnuteľností v týchto regiónoch nikdy neboli vyššie ako tento rok.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Eco-Domov (@eco_domov),

Rekordné ceny má na svedomí zvýšený dopyt po nehnuteľnostiach. Bytov na predaj je príliš málo a dopyt po nich neustále rastie. Podľa niektorých zdrojov sa ponuka nehnuteľností oproti roku 2016 znížila až o 30%. Avšak i napriek neustálemu rastu cien, je možné nehnuteľnosť kúpiť až o tretinu lacnejšie.

Oplatí sa investovať do nehnuteľností?

Možno si kladiete otázku, či sa v najbližších mesiacoch vôbec oplatí investovať do nehnuteľností a či nie je už neskoro. V tomto smere treba byť opatrný. Ceny nehnuteľností síce rastú, no rast nepotrvá večne a pád cien môže byť strmý.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa IdesignAM (@i_design_am),

Následné znižovanie cien na realitnom trhu by sa odrazilo aj na nižšom prenájme, resp. zisku. Pokiaľ plánujete kúpu nehnuteľnosti, všímať by ste si mali aj lokalitu, v ktorej sa nachádza. Tá totiž nemusí byť o niekoľko rokov taká lukratívna, ako dnes.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa IdesignAM (@i_design_am),

Ak sa vám článok páčil, nezabudnite nám dať lajk. V komentári sa zároveň môžete s nami podeliť o to, ako sa ceny nehnuteľností vyvíjajú vo vašom meste či na vašom sídlisku.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie