Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Spravte doma drámu! Vytvorte dramatický efekt štýlom glamour

Ako má glamour vyzerať?

Neexistuje noblesnejší a dramatickejší štýl bývania ako glamour. Vznikol na začiatku dvadsiatych rokov minulého storočia a prejavoval sa vo filme, obliekaní a štýle bývania. V preklade znamená pôvab, príťažlivosť. Je to štýl filmových hviezd, navodzuje pocit dokonalosti a luxusu

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sparkle & Prince (@thesparklepartyshop),

Ideálne sa hodí do mestských bytov alebo historických zástavieb rodinných domov. Na podlahu sa zvyčajne požíva mramor alebo jeho imitácia. Obľúbené sú tiež podlahy z exotických drevín. Nábytok by mal byť masívny a ťažký, niektoré kusy môžu evokovať štýl baroka či rokoka. Nie je však nevyhnutné, aby bol takto zariadený celý byt či dom. Naopak, aj jeden nadčasový solitér podtrhne jedinečnosť tohto štýlu. Obľúbené sú tiež zrkadlové a kovové kusy nábytku. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa By Skyeberry ❤️ (@exquisite.goddesses),

Odporúčame ich doplniť jednoduchšími kusmi nábytku, priestorovo nenáročnými. Dokopy tak tvoria jedinečnú súhru. Farby, ktoré sú charakteristické pre štýl glamour sú čierna a biela, odtiene fialovej, sýtejšia červená, fľaškovo zelená či tmavo modrá. Prípustné sú aj odtiene hnedej alebo béžovej. Výsostné postavenie potom majú všetky farby kovov, najčastejšie zlatá a strieborná. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Patrycja Okrutna (@patrycja_okrutna_design),

Doplnky, ktoré vyrážajú dych

Trblietavé a lesklé. Také by mali byť doplnky štýlu glamour. Zrkadlá, svietniky, tapety, sošky, a iné by mali byť jedinečnými kusmi. Nezabudnite ani na kovové úchytky nábytku. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa John Nash Interiors (@john_nash_interiors),

Doplňte ich o menej nápadné matné prvky, ktoré dajú lesku vyniknúť. Čo sa textílií týka, prevládajú hebké a na dotyk veľmi príjemné materiály, ako zamat, damask, satén, mäkké kožušiny, koberce s vysokým vlasom.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Prima Lighting (@primalighting),

Látky môžu mať tiež kovový odlesk a je viac než žiadúce ich medzi sebou kombinovať. Napríklad bavlnené vankúše so saténovými alebo jednoduché záclony so závesmi z ťažších látok. Osvetlenie glamour interiéru tiež nemôže byť hocijaké. Nesmú chýbať výrazné krištáľové lustre zavesené nižšie ako je bežné a ozdobné lampy. Namiesto nočných lampičiek umiestnených na nočných stolíkoch sa používajú menšie lustre inštalované na stene pri posteli. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa АВТОРСКИЕ СВЕТИЛЬНИКИ И ЛЮСТРЫ (@sagarti_light),

Ak vás štýl glamour zaujal, dajte pozor! Veľmi jednoducho sa zo štýlového interiéru môže stať preplácaný a gýčový. Nebojte sa preto vyhľadať pomoc interiérového dizajnéra, ktorý vám citlivo poradí, ako váš domov v štýle glamour zariadiť. 

Barbara

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 5x
  • 0x
  • 0x
  • 0x
    ewa
    29/11/2021
    22:33

    tento glamour look som si zamilovala hneď ako som v okay.sk narazila v nábytku na pohovku morgat v jemných líniách a perfektnej nezvyčajnej farbe .. je to proste krása

      Miroslava Luptakova
      03/12/2021
      10:27

      Pekný deň, 🙂
      Áno, milovníci tohto výrazného štýlu si majú z čoho vyberať. Sme radi, že sme vás inšpirovali. ?

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie