Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Top 5 farieb pre skutočne upokojujúcu spálňu

Spálňa je vaša relaxačná stanica

Je to vaša svätyňa pre pokoj a mala by vyžarovať upokojujúce vibrácie. Jedným z týchto najlepších spôsobov, ako dosiahnuť túto útulnú a pokojnú atmosféru vo vašej spálni, je použitie farieb

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Cozy & cozy ? (@cozyecozy),

Základom je vyhýbať sa primárnym farbám, ktoré by mohli byť príliš stimulujúce. Odporúča sa použiť viac tónovaných odtieňov. Aby sme vám pomohli, vybrali sme tie najlepšie farby pre skutočne upokojujúci priestor v spálni. 

Chcete sa dozvedieť ešte viac? Prečítajte si, ako nás doma ovplyvňujú farby.  

Fialová – levanduľová 

Levanduľová je perfektný odtieň fialovej, pretože si drží svoju kráľovskú vznešenosť. Fialová je považovaná za odtieň znižujúci stres a hoci sa môžeme stretnúť aj so sýtejšími purpurovými farbami, tlmená levanduľová udržuje veci v chlade a pohode. Kým fialová je pre mnohých z nás symbolom luxusu, niektoré zdroje uvádzajú, že jej farba môže vyvolať živé sny a dokonca aj nočné mory

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interioresta (@interioresta),

Farba prírody 

Zelená je skvelým odtieňom pre vašu spálňu, pretože obsahuje teplé aj chladné prvky. Navyše existuje veľa pekných tónovaných jemných odtieňov. Farby machu alebo olív sú skvelou voľbou pre tých z nás, ktorí dávajú prednosť zelenej pred modrou. Najlepšie je použiť jemnú zelenú v neutrálnej miestnosti. Farba prírody vám prinesie pocit pokoja a spokojnosti. Zelená môže byť potešujúca. Znamená predsa pohodlie a relaxáciu. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ruthie Matthews (@design_soda_ruthie),

Bledo modrá

Podľa väčšiny štúdií a prieskumov sú odtiene modrej najlepšie na podporu upokojujúcich pocitov. Hovorí sa, že spomaľuje srdcový rytmus a dokonca znižuje krvný tlak, čo je ideálne pre pokojný spánok. Tieto odtiene upokojujú, podporujú pocity pokoja a môžu zabrániť nočným morám. Vyhnite sa pastelovo modrým – “baby” odtieňom, aby sa vaša spálňa nepodobala na detskú izbu. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Herzallerliebstt | Interiør (@herzallerliebstt),

Sivá je in

Dotyk sivej na stenách spálne môže mať veľmi upokojujúci účinok. Vyberte si mäkkú a jemnú sivú. Ak by ste zvolili veľmi tmavý odtieň, alebo veľa šedej v miestnosti, pre vašu náladu to nebude ani zďaleka upokojujúce. 

Najlepšie je, že ako neutrálny odtieň sa hodí ku všetkým farbám a zariadeniu.  

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa #LTKhome (@liketoknow.it.home),

Trochu netradične – oranžová

Skvelou možnosťou teplého tónu je oranžová farba, ktorá mnohým evokuje pocit útulnosti a relaxácie. Navodzuje dobrú náladu, pomáha s trávením, upokojuje žalúdočné ťažkosti a pripravuje telo na spánok. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MI Real Estate Photo + Video (@stylishdetroit),

Aj keď existujú všeobecné pravidlá, ktoré sa vzťahujú na väčšinu z nás, je dôležité mať na pamäti, že efekt farby je v konečnom dôsledku individuálnou preferenciou. Pohlavie, vek, kultúra a osobné skúsenosti ovplyvňujú spôsob vnímania farby. Akú farbu máte v spálni vy? Ste zástancom klasickej bielej alebo dáte na rady z výskumov? Napíšte nám do komentára! 

DoDo. 

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie