Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Záhradný domček – sklad náradia aj estetický doplnok záhrady

Mini domček v záhrade

V záhradných domčekoch je možné uskladniť takmer všetko záhradné náradie. Ak teda neviete, kde by ste mohli dať motyky, hrable, či rýľ, tak záhradné domčeky sú na to ako stvorené. Ukryť tu môžete však aj bicykel, záhradnú kosačku a pri väčších domčekoch aj záhradný malotraktor.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DrevoOrava (@drevoorava),

Mnoho záhradných domčekov má tzv. jamu, niečo ako pinvicu, kde je vlhko a tma. Toto miesto slúži najmä na uskladnenie úrody. V záhradných domčekoch môžete cez zimu nechať aj zemiaky či jablká.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Záhrada.sk (@zahrada.sk),

Ako sme už spomínali, tak záhradný domček má aj estetickú funkciu. Pokiaľ teda rozmýšľate, ako skrášliť svoju záhradu, tak práve takýto domček môže byť riešením.

Rozdelenie

Záhradné domčeky rozlišujeme najmä podľa veľkosti. Je možné si vybrať z rôznych veľkostí, no mali by ste ju prispôsobiť najmä veľkosti záhrady. Pokiaľ máte veľkú záhradu, tak nie je problém v nej umiestniť aj veľký záhradný domček, ktorý naopak nie je vhodný do menších záhrad.

Ďalej rozlišujeme záhradné domčeky podľa materiálu, z ktorého sú vyrobené. Tu ide z veľkej časti najmä o drevo a málokedy sa použije aj iný materiál než je drevo. Výnimočne sa záhradné chatky murujú. Drevo býva najmä zo smrekového a borovicového dreva severských krajín.

Záhradný domček môže nájsť využitie aj ako kráľovstvo pre vaše ratolesti. No kto by odolal? Ak rozmýšľate nad detským bunkrom, inspirovať sa môžete aj týmito domčekmi na strome. Detstvo bude určite zážitkom!

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Michala Grešková (@michalagreskova),

Záhradný domček je vždy skvelá voľba. Takýto priestor ocenia všetci záhradkári, ktorí nechcú, aby sa ich stroje a náradie len tak povaľovali po záhrade.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie