Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Predstavujeme najzaujímavejšie záhradné trendy

Vertikálna záhrada

Už samotný názov prezrádza, že pôjde o niečo netradičné. Vertikálna záhrada je totiž umiestnená kolmo na zem, väčšinou na stene kôlne či balkóna. Rastlinkám teda umožňuje použiť alternatívne územie, ktoré je vítané najmä v stiesnených priestoroch. Poteší však aj ako zaujímavý prvok vo väčšej záhrade. Okrem toho, že vertikálna záhrada je praktická z hľadiska úspory priestoru, často má aj umeleckú funkciu a dotvára celkovú atmosféru miesta. Jej najväčšou výhodou teda je, že si ju môžete vyskladať výhradne podľa svojich preferencií. Či už bude obsahovať vaše obľúbené rastliny alebo bylinky, zaručene upúta pozornosť všetkých okoloidúcich.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MAR (@arq.margusto),

Vypestujte si vlastné

Zažili ste niekedy ten pocit, keď ste si pochutnali na vlastnoručne vypestovanej zelenine, alebo ovocí? Záporná odpoveď? Tak teraz je ten správny čas, aby ste to vyskúšali! Medzi záhradné trendy sa totiž vracia pôvodná funkcia záhrad – pestovanie plodín a rastlín.
V posledných rokov mali záhrady hlavne estetickú funkciu, avšak ako to býva zvykom, do povedomia sa opäť vracajú bývalé “trendy”. Práve vďaka tomu čoraz viac ľudí pestuje vlastné paradajky, ovocie či zemiaky. Máte v záhrade škodcov? Vieme Ako sa zbaviť pásavky zemiakovej!

Na to, aby ste si vypestovali niečo vlastné, vôbec nepotrebujete veľkú záhradu. Stačí zasadiť pár riadkov zeleniny pri dome alebo vysadiť si vertikálnu záhradu popísanú vyššie. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Chris In The Garden (@c.allan1985),

Vodné prvky

Menšie či väčšie vodné plochy v rámci záhrady pripomínajú skutočnú prírodu „za plotom“. Zaradením takýchto častí do svojej záhrady vytvoríte miesto dýchajúce autentickou prírodou. Vodné prvky môžu mať rôznu formu. Môžete zvoliť čokoľvek od menších jazierok a bazénov, cez vodné steny až po fontány. Prečítajte si aj o pozitívach krytého bazéna a typoch ako ho zastrešiť.
Pri tomto zaujímavom trende však nezabúdajte na to, že na udržanie vzhľadu aj funkčnosti si jednotlivé prvky budú vyžadovať pravidelnú starostlivosť. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Paluszkiewicz (@paluszkiewicz.dominika),

Vlastnoručne vyrobené dekorácie

Rozmýšľate ako alebo čím ešte viac ozvláštnite svoju záhradu? Odpoveďou sú vlastnoručne vyrobené dekorácie. Tieto doplnky vašej záhrade dodajú útulnosť a umeleckú hodnotu.
Do kreatívneho tvorenia a vyrábania doplnkov môžete tiež zapojiť deti a vytvoriť tak niečo naozaj jedinečné. V rámci výroby dekorácií do záhrady sa dá zúžitkovať aj inak nevyužitý materiál. Starý rebrík poslúži ako polička na črepníkové kvety a z menších kartónových krabíc zase jednoducho vyrobíte búdku pre vtáčiky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tuis|Home (@tuishomemag),

Ktorý z trendov vás zaujal najviac a prečo? Podeľte sa s nami v komentároch.

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie