Dnes je 16.apríla 2024, meniny má Dana/Danica

Kaskádové kvetináče a záhony si zamilujete aj vy!

Kaskádový kvetináč alebo záhon slúži na pestovanie rastlín (ovocia, zeleniny, kvetov, byliniek). Pasuje všade tam, kde nemáte možnosť vytvoriť klasický záhon, alebo chcete esteticky zmeniť ráz svojej záhrady. Jeho nespornou výhodou je to, že vďaka jeho výške je pestovanie pohodlnejšie a šetríte tak svoj chrbát.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MM Concrete Block (@mm_concrete_block),

Kaskádový záhon alebo kvetináč je dobré zakladať na jeseň alebo skoro na jar. Ak zakladáte záhon na mieste s nepriedušným podkladom je potreba navrstviť hlinu do väčšej výšky ako je obvyklé a ako podkladový materiál použiť hrubý štrk. Zeminu tiež dosypávajte, aby nedošlo k obnaženiu koreňov rastlín. Ak zakladáte záhon priamo na ornej pôde, odkryte najskôr vrstvu zeminy a skyprite podkladovú plochu. Takto bude vaša záhrada ešte viac žiariť.

Nechajte sa inšpirovať aj najzaujímavejšími záhradnými trendmi! Takto bude vaša záhrada ešte viac žiariť.

krásny drevený záhradný kaskádový kvetináč z dreva
Photo by Sati Sharon on Pinterest

Aby ste zabránili prístupu škodcom (hraboš, myš) je dobré na dno záhonu alebo kvetináča položiť pletivo. Ako podkladový materiál môžu poslúžiť malé vetvičky alebo drevená štiepka. Vrstva primárne slúži k rýchlejšiemu odvodu prebytočnej vody v záhone. Ďalšiu vrstvu budú tvoriť jemnejšie organické zvyšky, ako je pokosená tráva alebo lístie. Nakoniec nasypeme kvalitný kompost zmiešaný so zeminou.

Photo by Barbara LaPoint Stelzer on Pinterest

Majte na pamäti, že substrát vo zvýšenom záhone či kvetináči vysychá o niečo rýchlejšie a že tomu musíme prispôsobiť zálievku.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie