Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Priznané trámy vytvoria útulnú atmosféra nielen v podkroví

Chcete mať vo svojom dome či byte podkrovie, z ktorého bude vyžarovať rodinná atmosféra a pocit domova? V tom prípade by ste mali siahnuť po drevených trámoch. Nemusíte hneď vlastniť drevostavbu, aby ste mali útulný interiér.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kuchyňský poradce Adriana (@kuchynskyporadce),

Masívne trámy zo skutočného dreva

Keď si predstavíte trámy v podkroví, tak vám na mysli napadnú hneď masívne trámy zo skutočného dreva. Keď sa však na to pozrieme trochu bližšie, zistíme, že takéto trámy sú skutočne ťažké a za tým veľkým kusom dreva sa ukrýva určitá hmotnosť.

Zároveň ich uchytenie v niektorých typoch domov, vôbec nie je jednoduché (či dokonca možné). Preto sa oveľa častejšie používajú ich umelé napodobneniny.

Umelé trámy sú riešením

Ide o skvelú alternatívu masívnych trámov, ktorá je prijateľná pre väčšinu budov najmä z hľadiska hmotnosti. Vyrábajú sa totiž z ľahkých materiálov, akými sú napríklad polyuretán, polystyrén, či dokonca papier.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sruby Pacák (@srubypacak),

Umelé trámy dokážu napodobniť skutočné drevo a navodiť atmosféru vidieckeho sídla. Veľkou výhodou umelých trámov je ich jednoduchá dostupnosť, manipulácia a montáž oproti ozajstným trámom. Jedinou nevýhodou je azda len chýbajúca vôňa dreva.

Pozor na svetlo

Pri návrhu realizácie priznaných dekoračných drevených trámov by ste mali zvážiť aj to, aký dopad na celkové osvetlenie miestnosti budú trámy nakoniec mať. Trámy totiž vrhajú tiene, preto bude nevyhnutné zvážiť, aký druh osvetlenia v miestnosti zvolíte. Vo všeobecnosti sa neodporúča stropné osvetlenie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Bydlo.cz – Inspirace bydlení (@bydlo.cz),

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie