Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Kuchyňa vo vidieckom štýle je perfektne perfektná

Vidiecky štýl

Vidiecky štýl dostal svoje pomenovanie podľa toho, odkiaľ pochádza, z vidieka. Pod pojmom vidiek si mnoho ľudí predstaví rodinný a pokojný život ďaleko od rušných veľkomiest. Vidiek sa taktiež spája s remeselníctvom starých rodičov, či pohodou a kľudom, ktorý zavládol pri spoločnej večeri. Vidiecky štýl získal na popularite na prelome 18. a 19. storočia a dnes je obľúbený najmä preto, že tvorí kontrast k rýchlemu životu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa *slovakia* (@zaplotom),

Zariadenie

Kuchyne zariadené vo vidieckom štýle majú prírodný nádych a sú charakteristické príjemnou atmosférou. Nábytok v nich je zaujímavo prepracovaný, s množstvom detailných, často vyrezávaných prvkov a dekorácií. Hoci sa zariadenie kuchyne vo vidieckom štýle môže javiť chaotické, ide hlavne o hranie sa s rôznymi kombináciami nábytku, až nájdete takú, ktorá vytvorí čarovný priestor. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa NAZZA | Home&Deco Blogger (@nazzainteriordesign),

Kvalitný materiál

Hlavné materiály používané vo vidieckom štýle sú prírodné, zväčša ide o masívne drevo či kameň. Taktiež sa zvykne používať leštený betón, ktorý sa zafarbuje, a to pastelovými farbami. Podobne ako pri zariadení, aj pri použitých materiáloch ide o hranie sa so širokou škálou kombinácií. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa VIDIECKY DOMOV (@vidieckydomov),

Keď biela dominuje

Základnou farbou vidieckeho štýlu je biela. Nájdete ju na podlahe, strope, nábytku či doplnkoch. Nejde však iba o jeden odtieň bielej. Časté je použitie bielej s ošúchaným efektom, popraskaným lakom alebo patinou. Biela farba sa zároveň veľmi jednoducho kombinuje s pastelovými farbami nábytku, dlaždíc či kuchynskej dosky. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa VIDIECKY DOMOV (@vidieckydomov),

Svetlo má čo povedať

Najmä preto, že takmer celý interiér sa nesie v bielej farbe, je výber osvetlenia, ktoré dotvára celkový dojem vášho bývania, veľmi dôležitá časť zariaďovania kuchyne vo vidieckom štýle. Tak ako máte k dispozícii široký výber zariadenia a materiálov, aj možností osvetlenia priestoru je neúrekom. Osvetlenie zároveň závisí od veľkosti miestnosti, usporiadania nábytku či toho, akú atmosféru chcete v kuchyni vytvoriť.

Doplnky

Pri vidieckom štýle platí, že pravý nádych vidieka mu dodávajú doplnky. Tým najčastejším doplnkom sú čerstvé či sušené kvety, napríklad levanduľa alebo slnečnica.
Okrem toho si špeciálnu pozornosť zaslúži textil, ktorý v kuchyni máte. Či už ide o záclony, obrusy alebo kuchynské utierky, snažte sa držať prírodných materiálov a vzorov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Bydlíme v sadu (@bydlimevsadu),

Čo hovoríte na vidiecky štýl? Ak vás oslovil, napíšte nám do komentára, prečo práve on. Tešíme sa na vaše postrehy!

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie