Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Pomôžeme vám pri výbere kvalitnej umývačky riadu

Vstavaná alebo voľná

Prvá otázka, na ktorú si musíte odpovedať je, o aký typ umývačky máte záujem. Voľnú môžete presúvať, kam vás priestor a prípojka vody pustí. Vstavaná je nenápadná, v kuchyni sa dokonale stratí a dokonca je vďaka umiestneniu do kuchynskej linky tichšia. Nevýhodou je, že musí ostať na jednom mieste a pri kúpe novej, budete musieť hľadať rovnaký rozmer.

Na veľkosti záleží

Ak už máte prvú otázku zodpovedanú, je čas vybrať veľkosť. Ak vám parametre nič nehovoria, pomôžeme vám predstaviť si, koľko riadu ktorá znesie.

Malá umývačka je vhodná najmä na chalupu. Umyje 4-6 súprav riadu.

Umývačka so šírkou 45 cm je dobrým riešením najmä pre 1-2 ľudí v domácnosti. Pojme 8-10 súprav riadu, prípadne malý plech, či drobnejší hrniec.

Šírka 60 cm je ideálna pre viac člennú domácnosť. Dôkladne umyje aj väčšie množstvo riadu, hrnce a plechy.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Gorenje Appliances Philippines (@gorenjeph),

Zaujíma vás, ako ušetriť na spotrebe vody? Prečítajte si náš článok Bohatí vďaka dažďu.

Usporiadanie priečok a košov

Pri prezeraní novej umývačky, mrknite aj na rozmiestnenie košíkovjednotlivých priečok. Veľkým pomocníkom budú aj variabilné priestory, ktoré si môžete vytvárať sklápaním jednotlivých vnútorných prvkov.

Spotreba

Jedným z dôvodov, prečo kupujete pomocníka do domácnosti, je určite aj spotreba vody a energie. Je známe, že umývaním v umývačke miniete menej vody, ako ručným. Rovnako, ako pri ostatných spotrebičoch, je šetrenie energie definované štandardným označením A až A+++. Pričom A+++ znamená najšetrnejšia. Spotreba vody sa priemerne pohybuje okolo 12 litrov, zatiaľ čo najúspornejšie modely minú len 6-8 litrov.

Bezpečné umývanie

V dnešnej dobe mnohé umývačky riadu disponujú takzvanými bezpečnostnými prvkami a poistkami, ktoré ju v prípade neprítomnosti vody v nádrži zastavia a tak zabránia skratu. Výborná je tiež uzamykacia funkcia, ktorá je vhodná najmä pre rodiny s malými deťmi.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?Carol? (@carol_at_rose_field_cottage),


Pri kúpe sa treba zamerať aj na jednotlivé funkcie prania, ako eco režim, rýchly program, využitie oplachovej vody, odložené umývanie, sušenie, či program intensive. Tiež odporúčame prečítať si rôzne recenzie a hodnotenia zákazníkov. So svojimi skúsenosťami sa môžete podeliť aj vy, a to rovno pod našim článkom, alebo informovať priateľov zdieľaním článku na sociálnych sieťach.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie