Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Čo spája adrenalín a architektúru? Najdlhší sklenený most sveta

Konštrukcia je schopná udržať 800 ľudí naraz a okrem krásnych výhľadov si tu prídu na svoje milovníci bungee jumpingu. Najdlhší sklenený most na svete ponúka ešte jednu atrakciu. Na moste sa nachádzajú tri hojdačky a najdlhšia z nich – Obria hojdačka – je dlhá 170 metrov.

Most, vo výške 300 metrov, je zárukou nezabudnuteľného zážitku aj preto, že jediné čo návštevníkov od hladiny rieky oddeľuje je hrubá vrstva skla.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

its not scary moment #zhangjiajieglassbridge #glassbridge #worldview #chinesebridge

Príspevok, ktorý zdieľa Wen Duoduo (@duoduo574),

Atrakcia bola istú dobu uzavretá, pretože kapacita mosta bola 8000 návštevníkov denne, no záujem o tento architektonický unikát z dielne izraelského architekta Haima Dotana, bol desaťkrát väčší.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sam Abbott | Solo Traveller (@theshamelessplanet),

Projekt láka návštevníkov a má za cieľ zatraktívniť národný park v Čine. Sklenené chodníky sú v krajine obľúbeným turistickým lákadlom. V Číne sa vybudovala už desiatka chodníkov pripevnených ku skalným stenám alebo kaňonom.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Fatih Yürür (@retroviller),

Ani na Slovenku nie je núdza o množstvo adrenalínových zážitkov. V letnej sezóne je pre turistov a prírodných nadšencov otvorených viacero via ferrát (via ferrata – náučná zaistená cesta) a turistických chodníčkov, pri ktorých sa naskytne pohľad na krásnu prírodu.

Via ferraty primárne slúžili vojakom, ktorí počas prvej svetovej vojny prechádzali cez hory a inak neprístupné hrebene. Dnes sú obľúbenou atrakciou pre všetkých, ktorí sa neboja prechádzať cez náročnejší terén a zaručene sa neboja výšok!

Lopi

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 6x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie