Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Múzeá ponúkajú virtuálnu realitu. Výsledok je očarujúci!

Databáza národných múzeí sa rozširuje a k múzeám ako je Národní muzeum v Prahe (ponúka virtuálne výstavy aj pre nepočujúce deti a dospelých), The British Museum v Londýne či Neues Museum v Berlíne pribudli múzeá, ktoré sa tiež rozhodli šíriť kultúrne dedičstvo a umenie modernými nástrojmi vizuálneho marketingu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Anne (@anne_lt),

Navštívte s nami prostredníctvom virtuálnych prehliadok fascinujúce kultúrne inštitúcie v Madride, Washintone či Los Angeles. Máme pre vás aj malý bonus v podobe virtuálnej Zoo. Zistite, čím je výnimočná;)

Smithsonian National Museum of Natural History

Prvou zastávkou je Národné prírodné múzeum vo Washingtone, kde sa dá virtuálne bádať, skúmať a objavovať viac ako 144 miliónov exponátov, ktoré reflektujú historické živočíšne pôsobenie na zemi a príbeh našej planéty. Krásny spôsob, ako objavovať planétu Zem zblízka a vzdelávať sa moderným online spôsobom. Múzeum je predovšetkým zamerané na históriu našej planéty, prírodu, zvieratá a kuriózne úkazy z ríše zvierat.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jhoane “Anjho” Bernal-Mempin (@anjholific),

The J. Paul Getty Museum

Za veľkou mlákou ešte ostaneme. Google Arts&Culture umožnila umenie preniesť z Los Angeles do celého sveta. Viac ako 15 príbehov a online výstav je doplnených o prehliadku interiéru múzea, vďaka čomu môžeme obdivovať umelecké bohatstvo a vystavené exponáty z rôznej perspektívy. Nájsť tu môžeme diela od svetoznámych umelcov ako  Claude Monet, Paul Cézanne, Alfred Sisley, Vincent Van Gogh.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sarah Matchette (@mssarahmatchette),

Ak chcete obdivovať múzeum Vincenta Van Gogha, máme pre vás super tip na návštevu jeho virtuálneho múzea v Amsterdame.  Zaručene vás inšpiruje aj k tej reálnej. Vedeli ste, že tento umelec trpel vážnou chorobou a za svoj život predal len jeden obraz? Spoznajte príbeh holandského maliara žijúceho na okraji spoločnosti.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Viendo Vemos Arte (@viendovemosarte),

Thyssen-Bornemisza Museum

Z pohodlia svojho domova si môžete užiť virtuálne prehliadky a spolu s audio sprievodcom si prezrieť nádherné múzeum nachádzajúce sa v Madride. Múzeum vytvorilo 8 virtual tour, kde sa spája umenie modernej technológie a kultúrne dedičstvo svetových umelcov a majstrov. Ako virtuálny návštevník si len rozkliknete výstavu, ktorú chcete vidieť a následne si zvolíte miestnosť.

Jednoduché grafické prevedenie je intuitívne a jednoducho ovládateľné. Národné múzeum nachádzajúce sa v hlavnom meste Španielska jednoznačne patrí do zoznamu Must-see! Impozantná je napríklad prehliadka Balenciaga and Spanish painting, kde vás uchváti nielen umenie, ale aj krásne elegantné šaty, ktoré by si chcela obliecť nejedna dáma. Milovníci figuratívneho umenia by nemali prehliadnuť výstavu Beckmann Exile Figures.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Alejandra Álvarez Suárez (@principessa_alejandra),

V prípade, že máte záujem o dokonalý virtuálny zážitok, zaobstarať si môžete okuliare pre virtuálnu realitu a prechádzať sa po výstavných miestnostiach (doslovne).

Zoological Museum – Giza Zoo

Tentokrát nebudeme obdivovať známe staroegyptské pyramídy v Gize, ktoré sa radia medzi najväčšie a najstaršie stavby, aké kedy človek postavil. Náš bonus prinášame vo forme Zoologického múzea a záhrady v egyptskej Gíze. Záhrada je vlastne jedna z mála miest, kde sa na takej veľkej ploche v Egypte nachádza zeleň. Park má rozlohu viac ako 70 hektárov. Zoologická záhrada je domovom pre mnohé druhy zvierat či chránené druhy rastlín.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Giza Zoological Museum (@gizazoologicalmuseum),

Múzeum je jedno z najstarších múzeí na Strednom východe a aj vo virtuálnej realite môžete vidieť skelety a mumifikované modely rôznych zvierat. Zoological Museum v Giza Zoo slúži na uchovávanie a prezentovanie množstva exponátov, ktoré nie je možné vidieť nikde inde na svete. Preto toto miesto slúži aj študentom vedných odborov ako zoológia, biológia, veterinárna medicína či agrikultúra.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Giza Zoological Museum (@gizazoologicalmuseum),

Veľký záujem o umenie, históriu, kultúru, prírodné pamiatky, zvieraciu ríšu, botaniku, detské atrakcie či akvária dali zelenú virtuálnym prehliadkam. Tie si môže návštevník vychutnať z pohodlia domova kedykoľvek bude mať čas a chuť. Prečo to teda nevyužiť?!

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie