Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Tieto čarbanice v parku nie sú od vandalov. Čím sú výnimočné?

Počmárané špagety?

Vo svojej tvorbe najprv spracovával len drevo, no zatúžil presunúť svoje diela aj do exteriéru. Preto siahol po kove a vytvoril kolekciu Garabatos. Pablo tak získal ďalšiu slobodu v prejave a vytvoril outdoorové umelecké posedenie pre všetkých – atypické parkové lavičky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Pablo Reinoso (@pabloreinosoofficial),

Kolekciu Spaghetti vyrobil z kvalitne opracovaného dreva a Garabatos sú lavičky vyrábané z kovu. Nájsť sa dajú v interiéri aj exteriéri. V argentínskom slengu znamená Garabatos čarbanicu a keď sa pozrieme na Pablovu tvorbu pochopíme, prečo si vybral práve tento názov pre svoju umeleckú tvorbu.

Funkčný a oslnivý dizajn

Umelecké diela od tohto umelca nie sú len lavičky. Svoju trpezlivosť a zručnosť preukazuje aj na iných predmetoch. Obľubu v líniách vyjadril napríklad pri tvorbe rámov na zrkadlá, stoličkách alebo v inštaláciách, ktoré zdobia fasády budov.

Jeho sureálne zobrazenie reality vyvoláva v okoloidúcich záujem. Svoje diela vystavuje aj na medzinárodných výstavách po celom svete. Prácu prezentoval napríklad na výstave Bienále v Benátkach, rovnako ako umelec Lorenzo Quinn so svojou inštaláciou Building Bridges.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Pablo Reinoso (@pabloreinosoofficial),

Ako sám tvrdí, bol ovplyvnený predovšetkým tvorbou známych umelcov ako Velázquez, El Greco, Goya, či Picasso.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

| FOCUS | Nature takes over these rights. ? •` Cologny bench © PRS • #PabloReinoso #Sculpture #Installation #metalsculpture #escultura #sculptures #metalworking #details

Príspevok, ktorý zdieľa Pablo Reinoso (@pabloreinosoofficial),

Prostredníctvom svojich diel pozoruje a skúma vlastné hranice. Atypickými tvarmi v dielach vyjadruje pohyb a nekonečné línie. Čo hovoríte na jeho tvorbu? Páčili by sa vám slovenské parky s takýmito netradičnými umeleckými dielami? Podeľte sa s nami o svoje postrehy a komentáre.

Zerlin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 2x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie