Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

10 inšpiratívnych vianočných vencov na dvere aj sviatočný stôl

Voňavé sviatky

Ak niečo sprevádza vianočné sviatky, tak sú to okrem symbolov, ako vianočný stromček či adventný veniec, aj vône! Nič nevytvorí tú pravú vianočnú atmosféru lepšie, ako vôňa ihličia, medovníčkov či sušeného ovocia.

A aj tieto voňavé pochutiny môžu zdobiť váš vianočný veniec. Ozdobami môžu byť:

  • orechy
  • škorica
  • sušené pomaranče
  • sušené jablka
  • šišky
  • medovníčky

Ak je interiér ladený minimalistickejšie, vianočný veniec zdobiť nemusíte vôbec. Stačí, keď menšie vetvičky poukladáte do úhľadného kruhu a zavesíte (jemne poprášte len umelým snehom). Takto spolu s ďalšími interiérovými dekoráciami vytvoria jednoduchú výzdobu, ktorá očarí. Ak chcete, aby vydržal dlhšie, siahnite po ihličnatých vetvičkách zo strieborného smreku alebo normandskej jedle.

jednoduchý a krásny adventný veniec s dekoráciami v podobe interiérových doplnkov
Photo by Oleg Zaicev on Pexels
Dekor nad krbom

Ak máte doma krb, iste by nemal ostať počas Vianoc nepovšimnutý. Je to nielen praktické výhrevné teleso, ale taktiež vhodný adept na dotvorenie vianočnej atmosféry. Dá sa naň perfektne umiestniť veniec a spolu s ďalšími prírodnými dekoráciami ponúkne priestor pre magické zátišie.

vianočná výzdoba a krásne zimné dekorácie na krbe
Photo by NeONBRAND on Unsplash

Náš tip: Ak si chcete vytvoriť originálne ozdoby, siahnite nielen po ihličí. Krásne vyzerajú napríklad odrezky z pňa, na ktoré položíte vázy, mini stromčeky či lampášiky!

drevený pník ako dekorácia na advent a Vianoce
Photo by cottonbro on Pexels
Veniec s pierkami a zlatom

Klasika v podobe venca s prírodnými prvkami. Okrem ihličia a živých či sušených listov, sa dajú do venčeka aplikovať aj ďalšie prírodné ozdoby. Na tomto venci sú veľmi efektívne využité napríklad pierka a zlaté listy. V kombinácii so zelenou farbou vytvárajú sviežu a peknú dekoráciu.

vianočný veniec s prírodnými ozdobami zavesený na vchodových dverách
Photo by Jez Timms on Unsplash
S eukalyptovými listami

Ste romantický typ, ktorý má v obľube pastelové farby a chce svoj interiér ozdobiť elegantne? Siahnite po listoch z eukalyptu. Nielen, že bude na prestretom stole krásne vyzerať, ale rozvonia vám celý domov. Magická farba listov očarí všetkých milovníkov prírody. A tajomstvo? Takýto veniec vám vydrží aj rok!

krásny veniec z eukalyptových listov a návod na výrobu
Photo by Georgia de Lotz on Unsplash
Veniec z lesa

Toto je veniec, ktorý nájdete na prechádzke v lese :). Šišky a borovicová čečina je na každom kroku a výroba takéhoto venčeka je veľmi jednoduchá. Ak chcete jemne, ale rýchlo dotvoriť vianočný interiér, inšpirujte sa práve ním.

vianočný veniec zo šišiek a borovicovej čečiny
Photo by Georgia de Lotz on Unsplash
Biela nádhera

Biela farba je trendy a vždy sa do vianočného venca hodí. Evokuje sneh a zasneženú krajinu počas vianočných sviatkov. Biela farba vo venci sa dobre kombinuje aj s inými farbami a dá sa veľmi prakticky doladiť s akýmkoľvek interiérom.

krásny vianočný veniec na stole spolu so sušeným ovocím a zápisníkom
Photo by daylight letters on Unsplash
Z bylín aj tráv

Príroda nám ponúka lacné a voňavé alternatívy. Ak sa vyberiete na jesennú prechádzku, nazbierať si môžete aj takéto trávy, z ktorých vytvoríte atypický kruh.

adventný veniec zo sušenej trávy a špagátu
Photo by Caleb Woods on Unsplash
Adventný veniec s kvetinami

Ak máte radi kvetiny a nechcete sa ich vzdať ani počas Vianoc, buďte kreatívny a využite ich vo svoj prospech. Ani adventný veniec nemusí striktne obsahovať ihličnaté vetvičky a sušené ovocie. Zelené môžu byť napríklad adventné sviece a nápadité dekorácie v podobe kvetín a motýľov dotvoria zvyšok magického kruhu.

adventný veniec so sušenými a umelými kvetmi
Photo by Julie Rønberg on Unsplash
Zo sukulentov

Ak milujete sukulenty, iste vás očarí tento kreatívny veniec. Na jeho výrobu budete potrebovať farebné sukulenty rôznych veľkostí a špeciálne tvarovanú kruhovú tácňu. Ak je váš interiér presvetlený a viete, že rastlinkám nebude ani počas zimy chýbať dostatok slnečného svetla, pokojne sa pustite aj do takejto odvážnej výzdoby!

krásne farebné vence zo sukulentov a živých kvetín
Photo by Matt Antonioli on Unsplash
Zelená klasika

Ak ste sa rozhodli pre osvedčenú klasiku, vyrobte si veniec s malými vianočnými guľkami, pozlátkom a umelým snehom. Živý veniec je skvelou voľbou. Vdýchne interiéru oslnivé tóny a rozjasní aj obyčajnú stenu.

vianočný veniec s prírodnými ozdobami zavesený na sivej stene
Photo by Oleg Zaicev on Pexels

Ktorý z vianočných vencov sa vám páči najviac? Ste skôr za tradičný venček so skromnejšou dekoráciou, alebo by ste siahli aj po extravagantnejšej dekorácii? Budeme sa tešiť na vaše komentáre pod článkom.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie