Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Go big or go home: maximalizmus v interiéri

Viac je viac

Maximalizmus spočíva v obklopení sa vecami, ktoré máte radi a vyjadrujú vašu osobnosť. Môže to byť umenie, nábytok, doplnky alebo čokoľvek iné. Je to umenie strategicky vrstviť všetky prvky tak, aby spoločne vytvorili “wow efekt”.

Maximalizmus vám dáva slobodu kombinovať rôzne štýly, farby, vzory a materiály. Je bohatý na dekorácie a výrazné zariadenie. V interiéri by nemali chýbať nadrozmerné predmety, retro prvky, obrazy a knihy.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tina Bousu (@eclectic_twist)

Explózia farieb

Zabudnite na harmonické farebné škály alebo postupy “tón v tóne”. Maximalizmus je o nečakaných a výrazných farebných kombináciách, či už na nábytku alebo na stenách. Stačí jedna farebná stena alebo kút, aby miestnosť získala úplne inú atmosféru. Nebojte sa ísť ani do tmavých odtieňov stien ako je námornícka modrá či čierna. Tmavé steny nechajú vyniknúť svetlý nábytok a výrazné farebné doplnky. Skúste ich skombinovať napríklad so žltou pohovkou alebo smaragdovo-zeleným kreslom.

Náš tip: Najjednoduchší spôsob ako vniesť farbu do interiéru? Kúpte si koberec, ktorý hrá všetkými farbami.  

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?Pixie ??⚡ (@eclecticfoxhome)

Návrat v čase

Pri zariaďovaní interiéru sa nedržte iba jedného štýlu. Skúste skombinovať nábytok aspoň z troch rôznych časových období. Kombinujte aj zdanlivo nekombinovateľné kúsky. Efektný je napríklad veľký krištáľový luster, secesné zrkadlo v chodbe alebo oranžový gauč na štýl 80. rokov v obývačke.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tina Bousu (@eclectic_twist)

Šialené vzory

Obklopte sa doma svojimi obľúbenými farbami, materiálmi a doplnkami a nebojte sa ich kombinovať. Použite rôzne farebné vankúše, závesy či koberce so zvieracím vzorom. Prúžky, kvety aj bodky si krásne rozumejú. Zvlášť, keď ich spája podobná farebná paleta.

Náš tip: Wow efekt vytvorí tiež tapeta s “divokým” vzorom na stenách. Odporúčame si to odskúšať najprv v miestnosti, v ktorej netrávite veľa času, napríklad v chodbe či kúpeľni.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tina Bousu (@eclectic_twist)

V ďalšom dieli si povieme o tom, akú dôležitú úlohu zohráva v maximalistickom interiéri umenie a aj o tom, prečo sa tento štýl prirovnáva k umeniu šéfkuchárov.

Lenka

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie