Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Nová architektúra: Areál ako z Marsu poskytuje veľa možností

Športový komplex

Quzhou Sports Campus sa bude rozprestierať na ploche obrovských 700 000 m², pričom v prvej a druhej fáze výstavby vznikne 340 000 m² zastavanej plochy. V kampuse vyrastie veľký štadión, telocvičňa, plaváreň, národný športový komplex, vonkajšie športové ihrisko, múzeum vedy a technikyubytovanie.

Súčasný surrealizmus 

Jednotlivé časti komplexu budú pospájané rozsiahlym parkom, ktorý má podľa návrhárov evokovať surrealistický pahorkatý povrch Marsu. Jeho úlohou nemá byť len priaznivý dopad na ekológiu, ale aj vytvorenie jedinečného mestského priestoru, ktorý povzbudzuje návštevníkov k duchovnému porozumeniu prírody a kultúry.

Inšpiráciu, ktorá stojí za projektom najlepšie vyjadrujú slová Ma Yansonga:

„Vzťah medzi človekom a prírodou nie je len o ekológii a udržateľnosti, ale aj o duchovnom a duševnom stave. To je kultúra a filozofia, ktorá v histórii tejto krajiny pretrváva už dlhé roky a ktorú je potrebné uplatňovať aj v rozvoji našich budúcich miest.“

Vzniknutý priestor tak bude útočiskom pre športovcov, ale aj pre ľudí, ktorí hľadajú oddych a potrebujú načerpať novú energiu.

Dozvedeli ste sa dnes vďaka našim článok niečo nové? Zdieľajte ich s priateľmi na sociálnych sieťach a nezabudnite sledovať aj náš Instagram plný každodenných inšpirácií.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie