Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Ohromný Chaoyang Park Plaza je odkaz na čínsku kultúru

Chaoyang Park Plaza sa nachádza v business centre v Pekingu a pozostáva zo 120 000 m² obchodných priestorov, kancelárií a rezidenčných budov. Na južnej strane hraničí komplex s jedným z najväčších parkov v Pekingu, ktorý ponúka dychberúce výhľady na mesto a má tiež strategické postavenie v tvorbe charakteristickej panorámy hlavného mesta.

 Chaoyang Park Plaza v business centre v Pekingu - technický nákres
Photo by https://www.arch2o.com/chaoyang-park-plaza-mad-architects/
 Chaoyang Park Plaza v business centre v Pekingu - model
Photo by https://www.arch2o.com/chaoyang-park-plaza-mad-architects/

Architekti kládli dôraz na filozofiu modernej urbanizácie, ktorej zámerom je premietnuť tradičné čínske maľby do scenérií mesta. Mesto sa tak stáva ozvenou prírody, ktorá harmonicky korešponduje s tradíciami čínskeho kraja a návštevníkovi poskytuje unikátny zážitok.

Vysoké hory a hravé rieky vyobrazujú asymetricky tvarované veže, ktoré vytvárajú dramatický okraj parku. Hrebene a údolia sú vykreslené vďaka externej presklenej fasáde, ktorá svojim zjavom pripomína erózie kopcov a zvuk horských vodopádov dotvára padajúca voda v nádvorí medzi budovami.

Projekt obdržal cenu LEED (Vedúce postavenie v energetickom a environmentálnom dizajne) a zlatý certifikát U.S. Green Building Council.

Páčil sa vám článok? Nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi a sledovať naše ďalšie inšpirácie.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie