Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Zvieracie krematórium Věčná loviště reflektuje krehké spomienky

Netradičný výzor budovy tkvie v jej prednej stene, ktorá je obložená stovkami šesťuholníkových kúskov zrkadiel. Každý jeden diel je pritom naklonený v mierne odlišnom uhle, vďaka čomu vzniká mystický odraz, ktorý nie je celistvý, ale pôsobí ako vyskladaný z pixelov.

zvieracieho krematória s názvom Věčná loviště.
Photo by www.world-architects.com

Architekt Petr Hájek nedávno dokončil projekt zvieracieho krematória s názvom Věčná loviště.

Pri pohľade na odraz sa vždy dívame na vlastnú minulosť a stena pri hlavných dverách nabáda, aby sa klient pred vstupom do interiéru vrátil k spomienke na svojho zvieracieho priateľa.

zvieracieho krematória s názvom Věčná loviště.
Photo by www.world-architects.com

Samotný interiér je absolútne minimalistický, tvorený len niekoľkými prvkami – drevenou lavičkou, drevenými dveramibetónovými stenami. Tento holý priestor nie je pre návštevníka rušivý. Má za účel poskytnúť čo najväčší priestor na spomienky a reflexiu života.

interiér zvieracieho krematória s názvom Věčná loviště.
Photo by www.world-architects.com

S odchodom domáceho miláčika sa spája veľa smutných emócii a je dobré, keď im ľudia môžu dať na podobných miestach voľný priechod. Zaujíma nás aj váš názor na tento projekt. Preto neváhajte a podeľte sa oň s nami v komentári.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie