Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Cyklotrasa cez vodu je inovatívnou a ekologickou dopravou

Cyklistika cez vodu v belgickom Limburgu, ktorý sa nie nadarmo nazýva „cyklistickým rajom“, pretína vodnú hladinu rybníkov Bokrijk. Trať je dlhá 212 metrov a široká asi 3 metre. Navrhli ho spoločnosti BuroLandschap a Toerisme Limburg VZW. Tento cyklomost otvorili v roku 2016 a takmer okamžite sa stal jednou z najobľúbenejších turistických atrakcií v Belgicku. Voda je pre cyklistov takmer v úrovni očí, čo im dáva možnosť pozrieť sa na divé vtáky zo zaujímavého uhla.

Nová kategória – cyklistika cez vodu, je príkladom citlivej interakcie s okolitou prírodou a jemnej integrácie človeka do tohto prostredia. Špeciálne tunely pod betónovou konštrukciou cyklotrasy umožňujú jazerným zvieratám voľný pohyb medzi týmito dvoma časťami.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DREAM TRAVELING ? (@kunaiworld)

Prírodná rezervácia De Wijers je domovom arboréta, botanickej záhrady, detských ihrísk a je plná cyklotrás. Táto rezervácia už predtým prilákala veľké množstvo turistov, ale teraz sem niektorí ľudia prichádzajú špeciálne kvôli novým dojmom z cyklistiky na vode.

O niečom podobnom sme písali v našom ďalšom článku – Mojžišov most v Holandsku.

Ste cyklista? Páčia sa vám takéto inovatívne riešenia? Napíšte nám, čo si vy myslíte o čoraz populárnejšej ekologickej doprave aj do komentára.

Lukianchenko Yuliia

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie