Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Nové multifunkčné spoločenské centrum vo Zvolene

Aké sú predstavy víťaza?

Víťazný návrh bratislavského ateliéru N/A naplnil najlepšie lokalitný program, rovnako najviac zaujal porotu svojim jasným dispozičným riešením. Navrhuje jednopodlažnú dostavbu severovýchodného átria so zelenou strechou a dvojpodlažnú prístavbu nového krídla, čím vznikne zaujímavé a priestorovo optimálne riešenie pre všetky navrhované funkcie. Nosné komerčné priestory pre dve väčšie prevádzky – drogériu a potraviny – navrhnuté na prízemí, dopĺňajú stredne veľké a malé komerčné prevádzky, denný stacionár pre 20 klientov či komunitné centrum s viacúčelovou sálou prepojenou s otvoreným juhozápadným átriom. Poschodie je navrhnuté pre pobytové zariadenie sociálnych služieb pre 40 klientov, na vzdelávacie služby a voľnočasové aktivity.

Projekt budúceho spoločenského centra vo Zvolene
Zdroj foto: Ateliér N/A, DOXA archItekti, SLLA
Ako to bude vyzerať?

Návrh vytvára po celom obvode stavby zaujímavé viacfunkčné pavlačové rozhranie slúžiace vstupom do jednotlivých prevádzok a obchodov. Umožňuje ich vzájomne nezávislú prevádzku, poskytuje fasádam nevyhnutné tienenie a slúži aj ako horizontálna komunikačná sieť riešeného objektu. Víťazný návrh posilňuje svojou koncepciou ťažiskovú funkciu priľahlého námestia a objekt bývalého gymnázia sa tak spolu s námestím stáva novým atraktívnym centrom sídliska Sekier-Lipovec. Víťazný návrh tiež počíta s transformáciou „námestia“ pred budovou nového komunitného centra. Celá revitalizácia budovy a areálu je odhadovaná na 4,2 milióna eur, v ideálnom prípade by mohla byť ukončená do konca roka 2022.

Projekt budúceho spoločenského centra vo Zvolene
Zdroj foto: Ateliér N/A, DOXA archItekti, SLLA

Vyzerá to tak, že Zvolen sa mení na moderné mesto plné architektonických skvostov. Pozrite sa aj na unikátne rezidenčné bývanie ATRIUM Zvolen a dajte nám vedieť, ako sa vám projekty páčia.

Barbara

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie