Rodinný dom, ktorý dokonale splynul s pôvodným múrom

Londýnske štúdio Satish Jassal Architects dokončilo dom v Bermondsey, ktorý integruje s už existujúcou tehlovou stenou.

0
7
Tehlový dom
Zdroj foto: Photo by Klim Musalimov on Unsplash
Cítili sme potrebu zachovať pôvodný múr

Štúdio chcelo integrovať stenu domu, aby splynul s lokalitou. Do domu sa vstupuje cez pôvodnú stenu, ktorá tvorí oporu pre jednu stranu novej konštrukcie.

„Cítili sme, že je dôležité, aby bol múr zachovaný,“ uviedol pre portál Dezeen.com, Satish Jassal, zakladateľ Satish Jassal Architects.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Satish Jassal (@satishjassalarchitects)

Dokonalá súčasť ulice

Budova je stiahnutá z okraja ulice a spodná časť domu je skrytá za historickou medznou stenou, ktorá bola zachovaná. Jej časti je vidieť cez okná domu. „Drsná a nedokonalá textúra tehál dodáva budove opotrebovaný vzhľad a vytvára dojem, že je súčasťou ulice odjakživa,“ uviedol Jassal.

Použité červené tehly boli vybrané tak, aby boli v kontraste s existujúcou žltou londýnskou tehlovou stenou a zlatými tónmi okien obloženými dubovým drevom.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Satish Jassal (@satishjassalarchitects)

Prízemie tohto rodinného domu s tromi spálňami bolo znížené o jeden meter pre väčšie súkromie. Takto upravené prízemie zahŕňa kuchyňu s jedálenským kútom s prístupom na vonkajšiu terasu.

Ak sa chcete dozvedieť viac o podobnom projekte, ktorý zachoval pôvodné kamenné múry, nemal by vašej pozornosti ujsť ani ďalší článok na našom webe.

Mirka

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte Váš komentár!
Zadajte Vaše meno tuto