Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Odvážny psychedelický dizajn kaviarne módneho domu Fendi

Kaviareň inšpirovaná módnou kolekciou

Tento dizajn sa nedá pomenovať inak ako odvážny. Kolekcia sa nesie v duchu výraznej žltej a modrej farby. Okrem toho odkazuje na streetwear z 90. rokov či psychedelické tvary zo 70. rokov. A presne tie dali základ aj kaviarni v Miami.  

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Club Magazine | Revista (@clubmagazine)

Vedeli ste, že? Sarah Colemanová pri návrhu spolupracovala s kreatívnou riaditeľkou módneho domu Silviou Venturini Fendi. 

Dizajn s nádychom 70. rokov

Dominantou priestoru je ikonické logo Fendi s dvojitým F. Práve to je hlavným motívom kolekcie aj interiéru kaviarne. Aj keby ste chceli, určite ho neprehliadnete. Je totiž všade. Na stoloch, stoličkách, kreslách, svietidlách a zdobiť môže aj vašu šálku s kávou či hrianku. Kým kaviarni dominuje žltá farba, vzory v podobe loga Fendi žiaria sériou tých najrôznejších farieb. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Magazín Dolce Vita (@dolcevitacz)

Vedeli ste, že? Luxusný módny dom Fendi bol založený v roku 1925 manželmi Adele a Edoardom Fendi.

Obdobie spontánnosti a extrémneho sebavyjadrenia

„Keď som prvýkrát začala premýšľať nad dizajnom kaviarne, zamierila som priamo do svojej police s knihami a ponorila sa do čítania všetkého, čo mám o 70. rokoch, období spontánnosti a extrémneho sebavyjadrenia,“ vysvetlila Sarah Colemanová pre portál Dezeen.com.

“Myslím si, že 70. roky sú najväčšou módnou érou 20. storočia s duchom diskoték a post-psychedelického umenia,” hovorí dizajnérka k svojej inšpirácii pri tvorbe unikátnej kaviarne. „Bolo toľko podnetných estetických odkazov, z ktorých sa dalo čerpať,“ dodala Sarah. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Olivia Seovac ? (@oliviaseovac)

Farby, vzory, línie 

Každého, kto navštívi túto kaviareň, čaká skutočne unikátny zážitok z priestoru, ktorý definuje výrazná žltá farba. Má ísť o kontrast k črepníkom so zelenými rastlinami lemujúci butik Fendi hneď oproti. Žlté steny sú navyše doplnené o abstraktné vírivé tvary. Spolu s výraznými prvkami pokrytými pestrofarebným logom talianskeho módneho domu, tak vytvárajú jedinečný súčasný celok s nádychom minulých dôb. 

Ako na vás pôsobí dizajn kaviarne Fendi? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch. Pre viac zaujímavých miest a projektov nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach. 

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 2x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie