Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Interiér plný slnka inšpirovaný Kubou a filmami Wesa Andersona

Nadčasové tvary a retro prvky

Celodenná raňajková kaviareň má farebnú paletu tlmených žltých, hnedých a krémových odtieňov, ktoré sú zámerne zvolené tak, aby evokovali slnkom zaliate bary a kaviarne v južnejších podnebiach.

Na Kubu odkazuje maľovaná šachovnicová podlaha kaviarne. Nostalgický pocit priestoru dodávajú detaily, akými sú steny s fotografiami z polaroidu či gramofón. „S cieľom vytvoriť prostredie, ktoré evokuje pocit času, ktorý sa zastavil, bolo prirodzené hľadať inšpiráciu z estetiky videnej na Kube, pretože dizajnový jazyk, ktorý sa tu nachádza, sleduje klasické nadčasové tvary a súčasne integruje s retro a vintage prvkami,“ povedala pre portál dezeen.com Polina Sandströmová, spoluzakladateľka štúdia ASKA.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ✦ ???? ✦ (@aska.arch)

Okrem toho je v priestore badať aj silný odkaz práce amerického filmára Wesa Andersona. Zasnenú estetiku jeho snímok opisuje aj Sandströmová: „Skladba interiéru odkazuje na filmy Wesa Andersona, pretože jeho motívy často sledujú silnú symetriu. Ten pocit perfektnej dokonalosti spôsobuje, že priestor pôsobí akosi neskutočne.“

Zariadenie šité na mieru

V kaviarni s rozlohou 70 metrov štvorcových sú zabudované pohovky s pohodlnými bledohnedými vankúšmi, ako aj malé stolíky špeciálne navrhnuté spoločnosťou ASKA pre daný priestor.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa BANACADO (@banacadosthlm)

Vedeli ste, že? Tieto stolíky boli vyrobené zo žltých dlaždíc s okrovou zálievkou, aby ladili so žlto-krémovou kockovanou podlahou. Tiež sú vybavené aj funkčnými integrovanými držiakmi na príbory.

„Pri práci s farbami je to vždy tenká hranica medzi tým, či ste príliš odvážny alebo príliš opatrný,“ vysvetlila spoluzakladateľka ASKA Madeleine Klingsporová. „Aby sme vytvorili prostredie, ktoré pôsobí harmonicky, pracujeme s jemným vrstvením a metódami tón v tóne. Rovnaká žltá sa používa aj na steny, lampy, stoly a podlahu, ale v rôznych mierkach a intenzite. Keď sa objaví slnko, prefiltruje sa cez žltú markízu a priestor vyplní teplým objatím, a to vizuálne aj fyzicky,“ dodáva Klingsporová.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa BANACADO (@banacadosthlm)

Spoločnosť ASKA pridala do interiéru reštaurácie aj veľké zrkadlá a pre Cafe Banacado zvolila prírodné a nadčasové materiály vrátane dreva a nehrdzavejúcej ocele, na ktorých by sa časom mala vytvoriť prirodzená patina. „Vintage stoličky z teakového dreva spolu s rámami z tmavohnedého dreva tiež zvyšujú zrelosť celkovej bledej farebnej schémy. Zatiaľ čo zrkadlá a nehrdzavejúca oceľ dodávajú priestoru luxusný dojem,“ uzatvára Madeleine Klingsporová.

Priestor zdobia aj ručne fúkané lampy na mieru v pruhovanom skle od umelkyne Ully Gustafssonovej a obrazy od impresionistického maliara Carla Palméa, ktoré sú rozmiestnené po celom priestore vedľa vinylových platní a rastlín v kvetináčoch.

Čo hovoríte na tento dizajnový priestor? Napíšte nám do komentárov.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie