Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Unikátny objekt v britskom parku: Vesmírnou loďou do minulosti

Záchrana starého vraku

Tento unikátny objekt je umiestnený v parku Marston park, v ktorom ho určite neprehliadnete. Už z diaľky vás zaujme jedinečným dizajnom i farbou. Do parku sa dostal vďaka spolupráci s umelcom Craigom Barnesom, ktorý tento ikonický kúsok popovej architektúry priniesol z Južnej Afriky.

Futuro house bol pôvodne navrhnutý ako vidiecke útočisko. Navyše bol koncipovaný tak, aby bol ľahko prenosný a vydržal aj náročné zimné podmienky a mohol tak slúžiť aj ako lyžiarska chata.

Vedeli ste, že? Na celom svete existuje 68 týchto jedinečných obytných chatiek.  

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa DENEMEN LAZIM️ (@denemenlazim)

Tento konkrétny objekt Barnes zachránil pred chátraním a previezol ho z Južnej Ariky do Veľkej Británie. „Bol to vrak, nezostali žiadne predné dvere, okná boli rozbité, ale vpustili nás dnu. Bolo to hrozné a nevkusné, ale zistili sme, komu objekt patrí. Kúpili sme ho a poslali domov,“ povedal Craig Barnes pre portál designboom.com.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa @futurohouse.co.uk

Zážitok z ubytovania

Ubytovať sa v ňom môžete aj vy! Aby ste si však mohli vychutnať jedinečný Futuro house, musíte siahnuť hlbšie do vrecka. Jedna noc pre dvoch dospelých by vás totiž vyšla od 400 až do 1 200 libier.

Pobyt vo „vesmírnej lodi“ si však návštevníci môžu užiť len počas obmedzenej doby. V interiéri v škandinávskom štýle nájdu všetko, čo pre dokonalý komfort potrebujú. K dispozícii sú župany, vlastná kúpeľňa, posteľná bielizeň a uteráky, teplá sprcha, náladové osvetlenie, reproduktory, príslušenstvo na prípravu kávy či čaju a vonkajšie posedenie s ohniskom. Kapacita Futuro house je vhodná pre maximálne 4 osoby s jedným hlavným priestorom na spanie s manželskou posteľou a flexibilným priestorom buď pre dvoch dospelých alebo dve deti.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa @futurohouse.co.uk

„Vždy mi záležalo na tom, aby domček fungoval ako priestor pre život a zážitky či inšpiratívne miesto, ktoré môže vidieť každý,“ vysvetľuje Barnes. „Nikdy som nechcel, aby to bolo niečo, čoho sa nemôžete dotknúť. Verím v silu umenia a architektúry a v to, ako na nás vplýva. Nikdy predtým sme neotvorili dom na prenájom. Nenašli sme pre to ten pravý domov. Je to splnenie dlhoročného sna ponúknuť ľuďom túto štruktúru a umožniť im, aby zostali v tomto nadpozemskom priestore,“ uzatvára.

Chceli by ste stráviť noc v tomto unikátnom priestore? Napíšte nám do komentára, koho by ste zobrali so sebou.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie