Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Pestrofarebný pavilón medzi londýnskymi mrakodrapmi

Záplava farieb medzi mrakodrapmi

Sun Pavilion sa nachádza na námestí Montgomery, kde je obklopený oceľovými a sklenenými výškovými budovami, ktoré sú typické práve pre túto oblasť.

Vedeli ste, že? V blízkosti Sun Pavilion sa nachádza dokončený valcový mrakodrap One Park Drive od Herzog & de Meuron.

Pavilón bol vytvorený ako súčasť programu letných akcií Canary Wharf a je najnovším prírastkom do verejnej zbierky umenia, ktorá obsahuje viac ako 75 stálych diel. Inštalácia je vyrobená z dreva s kovovými markízami. Rovnako obsahuje i pódium a farebné posedenie, ktoré poskytuje miesto na obed, stretnutie s priateľmi alebo počúvanie hudby.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Vida (@vida59)

Dizajn zámerne kontrastuje s okolím a je typickým podpisom umelkyne Myerscoughovej. Sú to práve výrazné farby i motív slnka, ktoré uplatnila pri tomto i svojich predošlých projektoch.

Silný motív slnka

„Slnko vyžaruje energiu a prináša radosť, ktorú všetci tak potrebujeme,“ povedala dizajnérka pre portál dezeen.com. „Čistá žiara slnka nás všetkých zapáli a zdvihne nám náladu. Nie je nič lepšie, ako pocit teplej žiary slnka na tvári,“ dodáva.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Emilia Czajka-Stopa (@emilia_unstoppable)

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sarah Stockley (@kippersandcurtains)

Pavilón medzi mrakodrapmi tak už z diaľky láka okoloidúcich, aby sa zastavili, oddýchli a strávili čas spoločne. „Je dôležité, aby mal projekt ľudský rozmer a bol vyrobený ľuďmi,“ povedala Myerscoughová. „Posledný rok sme žili vo virtuálnom vnútornom svete a teraz je dôležité byť vonku s ostatnými a počuť zvuky ľudí okolo nás,“ uzatvorila britská umelkyňa.

Slnečný pavilón bol na námestí nainštalovaný v máji 2021 a verejnosť ho môže bezplatne navštíviť do konca októbra 2021. V rámci programu Canary Wharf má byť pre verejnosť navrhnuté aj farebné basketbalové ihrisko od dizajnérky Yinku Ilori.

Čo hovoríte na tento unikátny projekt v rámci verejného priestoru v Londýne? Napíšte nám do komentárov.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 4x
  • 2x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie